Proiectul BatPro ii familiarizeaza pe nevazatori cu calculatorul

Proiectul BatPro ii familiarizeaza pe nevazatori cu calculatorul

0 624

Sansa pentru brasovenii cu deficiente de vedere nefamiliarizati cu calculatorul. Acestia vor putea accesa si utiliza o aplicatie informatica simpla care le permite sa parcurga un meniu cu acces la o colectie de mii de carti audio, stiri de pe website-urile mai multor ziare, informatii disponibile pe internet, posturi de radio online si altele

Sansa pentru brasovenii cu deficiente de vedere nefamiliarizati cu calculatorul. Acestia vor putea accesa si utiliza o aplicatie informatica simpla care le permite sa parcurga un meniu cu acces la o colectie de mii de carti audio, stiri de pe website-urile mai multor ziare, informatii disponibile pe internet, posturi de radio online si altele. Cu ajutorul unui program interactiv dezvoltat special pentru nevazatori, vor putea invata sa utilizeze tastatura.
La prezentarea de la Brasov a proiectului BatPro, presedintele Lions International Clubs a donat Asociatiei Nevazatorilor Brasov 13 calculatoare.batpro1
Dr. Jitsuhiro Yamada s-a declarat foarte fericit sa se afle la Brasov, mai ales dupa ce a aflat ca, prin centrul cultural Musashino, comunitatea brasoveana este deja familiarizata cu modul de viața și cultura japoneza.
Aplicatia este destinata cu precadere persoanelor cu deficiente de vedere care nu sunt familiarizate cu folosirea calculatorului si care permite parcurgerea intregului meniu cu ajutorul a doar patru taste.
In cadrul proiectului BatPro vor fi colectate din diferite institutii calculatoarele neutilizate, care vor fi reconditionate si apoi donate unor nevazatori prin Asociatia Nevazatorilor din Romania.
Astfel, in loc sa devina deseuri, sute de calculatoare, functionale inca, vor fi recuperate si readuse la viata prin proiectul BatPro. Orice persoana sau institutie care poate dona calculatoare, este invitata sa contacteze cel mai apropiat Club Lions pentru a le dona, ajutand in acest fel un nevazator.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.