Proiectul – Alege scoala – previne delincventa juvenila

Proiectul – Alege scoala – previne delincventa juvenila

0 168

Al doilea congres national se desfasoara in aceste zile, la Manastirea „Sfantul Constantin Brancoveanu“ de la Sambata de Sus, din judetul Brasov.
La prima intrunire au luat parte peste 30 de inspectori eparhiali, responsabili cu programul de catehizare in eparhiile BOR, care au facut cunostinta cu noul proiect patriarhal, „Alege scoala“.
Acest proiect se va desfasura pe parcursul a trei ani si va avea drept scop prevenirea si combaterea fenomenului de abandon scolar, precum si rezolvarea cazurilor de delincventa juvenila, prin organizarea la nivel parohial a programului de catehizare „Scoala de duminica“.
Peste 18.000 de copii, atat din mediul rural, cat si urban, inclusiv de etnie roma, cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani, vor beneficia de sprijin pentru a nu abandona scoala.
In afara de participarea la „Scoala de duminica“, copiii vor lua parte la concursuri si tabere de creatie cu caracter educativ si catehetic, ei urmand sa fie selectati dupa criterii bine stabilite.
In desfasurarea proiectului se vor organiza 154 de sesiuni de training destinate pregatirii persoanelor adulte in vederea viitoarei implementari a proiectului: „Proiectul «Alege scoala» este un nou proiect prin care Patriarhia se implica in activitatile cu tinerii, sub auspiciile proiectului national «Hristos impartasit copiilor». Este un proiect prin care dorim sa accesam fonduri structurale europene pentru activitati ca: sesiuni de formare pentru preoti, tabere de creatie pentru copii sau concursuri nationale, toate acestea pentru a incuraja apropierea de scoala“, a declarat parintele inspector Naclad, citat de ziarul „Lumina”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.