Proiectie de film

Proiectie de film

0 76

Marti, 4 martie, incepand cu orele 18.30, Libraria „Okian” va invita sa vizionati „Malena”. Regia: Giuseppe Tornatore. Cu: Monica Bellucci, Giuseppe Sulfaro, Luciano Federico.


?


Sinopsis


Regizorul Giuseppe Tornatore, realizatorul memorabilului „Cinema Paradiso” exploreaza din nou dragostea in insorita Sicilie.


Malena este cea mai frumoasa femeie din Castelcuto, un satuc din insorita Sicilie. Ea a venit de curand aici, si cum sotul ei este plecat in razboi, orice pas pe care il face prin sat este urmarit cu ochi pofticiosi de barbati si cu invidie de femei. O armata de pustani pe biciclete o urmaresc peste tot, doar ca sa se holbeze la nurii ei. Dar printre acesti baieti este si Renato Amoroso, un adolescent de 13 ani, cu o imaginatie bogata, care isi transforma dorinta intr-o adevarata obsesie.


Inspirat de povestile de dragoste vazute la cinematograf, Renato Amoroso devine umbra secreta a Malenei, un mic spion care ii urmareste indeaproape senzualele miscari. Cele mai banale momente din viata ei sunt percepute de baiat printr-o prisma de erotism. Parintii lui incearca prin toate mijloacele sa-l scape de acest comportament “pacatos” si “nesanatos” – ii astupa ferestrele, il duc la preot, la exorcist, chiar si la o prostituata, dar Renato isi continua veghea voyeuristica asupra Malenei. El devine martor la intorsatura pe care o ia soarta femeii atunci cand ramane vaduva si devine obiectul dorintei, gelozieie si maniei intregului sat.


Dar cand Malena este dezmostenita de tatal ei, tarata in tribunal si lasata fara nici un ban, Renato gaseste curajul de a actiona, de a-si asuma responsabilitatea si de a o ajuta pe Malena intr-un mod cu totul neasteptat.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.