Proiecte verzi din Brasov – castigatoare ale concursului Rompetrol

Proiecte verzi din Brasov – castigatoare ale concursului Rompetrol

0 206

Grupul Rompetrol a finalizat selectia a 20 de proiecte din cadrul programului de responsabilitate sociala „Impreuna pentru fiecare”, urmand ca implementarea acestora sa se desfasoare pana la sfarsitul anului 2010. Bugetul alocat pentru implementarea proiectelor este de 300,000 USD.
Dintre acestea, doua sunt din judetul Brasov. Este vorba despre:

1. “VIATA, ZAMBETE, SOARE”, propus de Cabinet Medical Iulia Adam, Brasov
Partener: Primaria Zarnesti
Obiective: “Proiectul urmareste inbunatatirea starii de sanatate a bolnavilor cronici, pensionari, cazuri sociale, cat si a comunitatii de romi din zona, prin asistenta medicala primara de calitate si informarea lor cu privire la reguli de igiena si alimentatie .Urmarim obtinerea de date cat mai reale si valide cu privire la starea de sanatate a populatiei .Acest lucru il putem obtine, prin dotarea cat mai rapida cu minimul de aparatura necesara desfasurarii activitatii medicale. Majoritatea beneficiarilor serviciilor medicale sunt persoane cu un nivel de trai scazut, care nu au posibilitatea de a isi face investigatii medicale in cabinete de specialitate, mai ales cabinete particulare. Cate dintre femeile de etnie roma ajung in cabinetul unui ginecolog? Nu multe, si nu inainte de a fi pe punctul de-a naste. Am avut intamplari de genul asta in dispensarul nostru, cand nasterea s-a produs efectiv la noi in cabinet. De aceea consider foarte importanta aparatura sanitara adecvata oricarei situatii. (…) Unitatea medicala se afla in orasul Zarnesti, Sat Tohanul Vechi, intr-o cladire ce apartine primariei Zarnesti. Cabinetul are in dotare numai un otoscop si un electrocardiograf, achizitionate de catre medic. ”
Coordonator Proiect: Dr. Iulia Adam

2. “Pacienti mai Fericiti!” propus de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov
Parteneri: Directia de Sanatate Publica a Judetului Brasov
“Prin proiect se va creste calitatea actului medical oferit la sectia de Gastroenterologie a SCJUBV, unicul spital judetean de urgenta din tot judetul Brasov. In acest scop se va dota cu echipament performant, de stricta urgenta, cum ar fi un ecograf, absolut necesar in actul medical zilnic, dar momentan lipsa; se va ridica gradului de confort a bolnavilor spitalizati prin achizitionarea de 10 paturi noi (cu saltele si noptiere).”
Coordonatori Proiect: Dr. Felicia Maria Coman, Alexandru Balescu

Programul „Impreuna pentru fiecare” a oferit ONG-urilor, autoritatilor locale si persoanelor cu atitudine civica si spirit antreprenorial posibilitatea de a inscrie in perioada 09 aprilie – 13 iunie 2010 proiecte pentru dezvoltarea comunitatilor din care fac parte. Astfel, au fost inscrise si jurizate 509 proiecte (323 sanatate si 188 mediu), iar 13 proiecte din domeniul sanatatii si 7 din domeniul protectiei mediului au fost selectate pentru implementare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.