Proiecte pentru accesarea Fondului European la Brasov

Proiecte pentru accesarea Fondului European la Brasov

0 85

In urma analizei efectuate de Institutia Prefectului Judetului Brasov cu privire la stadiul accesarii fondurilor europene destinate mediului rural, 272 proiecte au fost depuse pe raza judetului pentru finantare prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala
Toate aceste proiecte au fost depuse in cursul anului trecut si au fost declarate conforme..
Dupa cum am aflat de la Institutia Prefectului, dintre acestea 113 proiecte au trecut si prin faza de analiza de eligibilitate, restul fiind inca in curs de evaluare.
Dintre proiectele declarate ca fiind eligibile au fost contractate 41.
Analiza statistica, facuta cu ajutorul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala, a demonstrat ca 100 de brasoveni s-au aratat interesati de Masura 112, adica “Instalarea tinerilor fermieri”. Dintre acestia, 23 au primit deja finantare pentru dezvoltarea de noi exploatatii in mediul rural, iar alti 60 sunt in faza de evaluare.
Si pe Masura 313, adica “Incurajarea activitatilor turistice ”, au fost depuse 47 cereri de finantare, care vor fi in curand evaluate.
“Sunt sigur ca la finalizarea procedurilor de eligibilitate numarul de proiecte ce vor primi finantare pe raza judetului Brasov va creste. Se dovedeste astfel faptul ca brasovenii sunt interesati de accesarea acestor fonduri si au inceput sa invete cum se scriu proiectele”, a declarat subprefectul Carol Ambrus.

Deci treaba merge si asa, fara mofturile si fitele ministresei Udrea, de la Dezvoltare si Turism!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.