Proiecte noi pentru sistemul educational romanesc

Proiecte noi pentru sistemul educational romanesc

0 175

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca, in perioada imediat urmatoare, va lansa doua noi proiecte.


?


Siguranta in scoli


Primul proiect se refera la cresterea sigurantei in spatiile de invatamant, in conditiile in care elevii sunt confruntati cu pericole majore, cum sunt drogurile in mediul urban si violenta fizica in cel rural.


In acest sens, ministrul Educatiei a declarat ca se va intalni cu factorii direct implicati (asociatii de parinti, sindicate, elevi) pentru a afla daca este necesara generalizarea unor masuri precum introducerea uniformei scolare, a camerelor de supraveghere video, respectiv imprejmuirea scolilor.


In functie de rezultate, vor fi initiate discutii cu ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, pentru identificarea solutiilor ce urmeaza a fi aplicate. Implementarea acestora va fi suportata de la bugetul de stat.


Al doilea proiect vizeaza cresterea ponderii orelor de educatie fizica in scoli. Ministrul Educatiei a declarat ca a avut discutii preliminare pe aceasta tema cu Gabriela Szabo, care s-a aratat dispusa sa sprijine initiativa. Disponibilitate pentru sustinerea proiectului au manifestat si Iolanda Balas si Octavian Belu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.