Proiecte legislative ale conservatorului Faina

Proiecte legislative ale conservatorului Faina

0 207

Sase proiecte legislative, privind modificarea sau completarea unor acte normative l-au avut ca initiator sau coininitiator pe deputatul conservator brasovean Constantin Faina, la inceputul sesiunii parlamentare, proiecte ca u fost depuse la Secretariatul Camerei Deputatilor.


?


O prima initiativa a parlamentarului se refera la modificarea Legii nr. 21/1991 privind acordarea cetateniei romane. Astfel, Faina propune suplimentarea de la cinci la noua a numarului de magistrati care pot analiza asemenea solicitari si stabilirea unui termen de solutionare la doi ani si sase luni.


?


Un alt proiect vizeaza acordarea de tichete de masa si personalului administrativ al Parlamentului, care pana acum nu dispunea de aceste beneficii, precum alte categorii de angajati ai institutiei.


?


Faina a promovat si o propunere de modificare a legislatiei privind siguranta in institutiile de invatamant, propunand abilitarea jandarmilor in a asigura paza permanenta sau supravegherea mobila a scolilor.


?


Deputatul vrea sa vina si in sprijinul pensionarilor, propunand dublarea sumelor alocate de la bugetul asigurarilor sociale de stat pentru biletele la tratament si extinderea perioadei de terapie la 30 de zile/an.


?


O alta propunere a conservatorului se refera la nominalizarea categoriilor de persoane care pot primi despagubiri pentru depozitele detinute la CEC inainte de 1989 pentru achizitionarea de autoturisme Dacia. Potrivit proiectului, ar urma sa primeasca despagubiri doar cei care au depus banii pana pe 15 februarie 1992.


O ultima initiativa a deputatului se refera la neimpozitarea unor categorii de venituri ale ONG-urilor.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.