Proiecte comune CJ – Polul de Crestere

Proiecte comune CJ – Polul de Crestere

0 99
Aeroport, spitale,  infrastructura rutiera si lac de acumulare la Mandra. Sunt proiectele prioritare pe care Consiliul Judetean si Polul de Crestere Brasov le sustin  pentru accesarea de fonduri structurale in perioada 2014-2020. Daca pana acum Uniunea a aprobat fonduri chiar si pentru proiecte mici, la nivel de comuna, din 2014 vor primi finantare doar proiectele integrate.
Consiliul Judetean a intocmit si postat pe site-ul institutiei o lista cu proiecte strategice pentru perioada 2014 -2020. Unul dintre proiectele prioritare pentru care forul judetean vrea bani europeni este Aeroportul de la Ghimbav, despre care Mihai Pascu, vicepresedinte CJ, spune ca a reusit sa il includa in strategia Ministerului Transporturilor Polul de Crestere Brasov va sustine alaturi de institutiile judetene proiectele integrate menita sa atraga cat mai multi bani in zona metropolitana. Mihai Vestea, coordonator Polul de Crestere Brasov spune ca aeroportul nu inseamna numai investitia in pista si terminal ci presupune activarea intregii Zone metropolitane Brasov.
Pe lista cu proiecte prioritare au fost incluse unitatile spitalicesti, tronsonul DN1 de la Brasov la Sibiu care in viitor ar putea fi largit dar si drumurile judetene. Pe lista se regasesc si proiecte mai noi precum Barajul de la Mandra pe cursul raului Olt si amenajarea unui lac de acumulare.
Lista cu proiecte va fi depusa saptamana viitoare la Agentia pentru Dezvoltare Centru de la Alba Iulia. Anul viitor cand se vor negocia cu Comisia europeana fondurile destinate Romaniei in perioada 2014-2020 aceste proiecte deja conturate vor avea prioritate la finantare.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.