Proiect SF pentru amenajarea cascadelor de la Tamina

Proiect SF pentru amenajarea cascadelor de la Tamina

0 674

Regia Padurilor Sacele vrea sa transforme Tamina intr-un punct de atractie si mai spectaculos decat a devenit dupa reamenajarea Canionului 7 scari. De anul viitor, zona va avea poduri suspendate cu lanturi, pasarele peste prapastii si puncte de belvedere din care vezi peisaje care iti taie respiratia

Regia Padurilor Sacele vrea sa transforme Tamina intr-un punct de atractie si mai spectaculos decat a devenit dupa reamenajarea Canionului 7 scari. De anul viitor, zona va avea poduri suspendate cu lanturi, pasarele peste prapastii si puncte de belvedere din care vezi peisaje care iti taie respiratia.

Tamina – un canion superb cu sapte caderi de apa – se afla la 8 kilometri mai la Sud de Dimbu Morii, in Timisul de Sus. Mai putin cunoscut, mai putin vizitat, dar mai periculos decit 7 Scari.

Canionul Tamina din Masivul Piatra Mare este situat la o altitudine de 1.110 de metri; cele sapte cascade succesive cu inaltimi intre 5 si 15 metri se intind pe o distanta de 120 de metri, intr-un peisaj asemanator cu cel de la 7 Scari. Traseul de la Tamina este insa mai ingust si mai salbatic.

Zona e plina de ursi, terenul foarte accidentat, iar scarile metalice sunt degradate, astfel incat doar temerarii si alpinistii se mai incumeta pe aici. tamina1

Prin proiectul futurist pe care il pregateste Regia Padurilor Sacele, vizitatorii nu doar ca vor putea parcurge un kilometru de peisaje fantastice, dar vor fi si in siguranta, gratie sistemului de poduri si pasarele moderne. Prima etapa este curatarea zonei, sufocata acum de sute de kilograme de gunoaie. Urmeaza asigurarea versantilor care prezinta risc de caderi de pietre.

Proiectul este evaluat la circa 800.000 de lei, banii care provin din taxele percepute la Canionul 7 Scari, 5 lei pentru copii si 10 lei pentru adulti. Cu banii biletelor de la Tamina va demara chiar si un al treilea proiect, la Prapastia Ursilor.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.