Proiect pilot – TVA redus la paine!!

Proiect pilot – TVA redus la paine!!

0 101
Guvernul intentioneaza sa puna in aplicare un proiect-pilot pentru reducerea TVA la alimentele de baza, in 2013 existand propunerea pentru reducerea taxei in cazul painii, dar care sa nu se aplice unor produse de panificatie precum cozonacul, a declarat premierul Victor Ponta luni, dupa sedinta USL.
"Vreau sa facem intai un proiect-pilot, de exemplu la paine. Vreau sa luam pe tot lantul de productie sa vedem ce inseamna implicatie bugetara, e ca si cum de la 24 la 9 consideram toti cei 15% neincasari – asta inseamna sa asiguram banii din alta parte – si sa vedem la sfarsitul anului daca acest proiect-pilot ne arata ca de fapt avem la paine mai multe facturi emise, mai multe taxe platite sau nu. Cei de la FMI pe buna dreptate spun 'Cine ne garanteaza ca ceea ce spuneti voi, ideea frumoasa, optimista, ca daca aveti TVA-ul mai mic incasati. Aratati-ne un proiect care a reusit pe aceasta zona", a declarat Ponta.
Premierul a precizat ca s-a hotarat sa aplice aceasta masura la paine pentru ca este un produs unde este o "uriasa evaziune fiscala", dar si pentru ca este un produs extrem de consumat in Romania, aceasta masura avand "o anumita semnificatie".
Potrivit sefului Executivului, deocamdata exista discutii cu ministrul Agriculturii si ministrul de Finante pentru punerea in aplicare a masurii.
Premierul a mentionat ca reducerea TVA la paine la 9% ar presupune un impact de 150 de milioane de lei asupra bugetului de stat, bani care trebuie asigurati din alte zone ale bugetului de stat.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.