Proiect PHARE de recalificare

Proiect PHARE de recalificare

0 79

Cunoscuta firma Brahms International a initiat, la inceputul anului, un proiect PHARE finantat de Uniunea Europeana si purtand titlul de „Oportunitati de formare si ocupare a fortei de munca in activitati de turism OFO – AT”
acest proiect este destinat somerilor sau persoanelor in cautarea unui loc de munca din judetele Brasov, Covasna si Harghita, adresandu-se si persoanelor ocupate in agricultura sau celor cu venituri reduse.
„Cel mai greu a fost sa suportam cererile care depaseau cu mult asteptarile noastre. Dar acest lucru s-a rezolvat, iar cel mai important este ca acum acesti oameni isi gasesc de lucru si unii dintre ei au demarat propriile afaceri si asta nu poate decat sa ne bucure enorm”, a declarat Sorin Varga, directorul firmei Brahms International.
Proiectul a fost sprijinit de autoritatile locale si de agentiile pentru ocuparea fortei de munca din cele trei judete. Au fost calificati someri din agricultura si agricultori cu venituri reduse in urmatoarele meserii: lucrator in agroturism, lucrator in alimentatie, lucrator hotelier, camerista, bucatar, ospatar, administrator pensiune, tehnician hotelier si barman.
Fondurile europene s-au ridicat la 122.642 euro, firma adaugand inca 10.000 euro, aceasta datorita numarului mare de cereri.
Din judetul Brasov s-au calificat sau recalificat un numar de 440 persoane, iar din Covasna si Harghita 260 persoane.
Iata o actiune nu numai demna de toata lauda, dar si necesar, avand in vedere profilul geografic si potentialul turistic al celor trei judete.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.