Proiect imobiliar indraznet : zgarie nori in Cluj

Proiect imobiliar indraznet : zgarie nori in Cluj

0 53

Cei noua membri ai Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajare a Teritoriului (CTATU) din Cluj au dezbatut, in cadrul ultimei sedinte mai multe proiecte controversate.
Este vorba despre cartierul rezidential Scala Residence dezvoltat de fondul de investitii STK Emergent, turnurile cu 22 de etaje pe care omul de afaceri Arpad Paszkany intentioneaza sa le ridice pe locul fostului Abator, o cladire de birouri care urmeaza sa fie situata deasupra sitului din Piata Muzeului. Acest plan extrem de indraznet a trecut de votul comisiei si urmeaza sa fie promovat in Consiliul Local.
Compania Polus Real Estate a omului de afaceri Arpad Paszkany doreste sa realizeze un complex multifunctional ce va cuprinde un centru comercial si locuinte, amplasate in turnuri cu 22 de etaje in zona Piata Abator.
Prin urmare, pentru a-i convinge pe cei noua membri ai comisiei de oportunitatea proiectului, proiectantul va trebui sa propuna mai multe variante de realizare a centrului multifunctional.
Cel mai nemultumit s-a aratat a fi primarul Emil Boc, care a declarat ca nu va permite construirea unor turnuri cu 22 de etaje. „Maxim 18 o sa va dau voie sa faceti. 22 de etaje sunt povesti”, a precizat primarul.
Restul arhitectilor membri CTATU s-au aratat insa incantati de proiect. „E o zona care a ramas ca o gaura in oras, asa ca aceasta investitie trebuie incurajata. Din punctul meu de vedere, nu e o mare problema regimul de inaltime de 22 de etaje”, a spus arhitectul Eugen Panescu junior.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.