Proiect de ecologizare in Romania

Proiect de ecologizare in Romania

0 169

Mai multe organizatii neguvernamentale de mediu din Romania vor sa realizeze o ampla actiune de ecologizare, similara celei derulate in Estonia anul trecut, actiune care vizeaza eliminarea unui numar cat mai mare de deseuri, a anuntat presedinta EcoAssist, Liana Buzea, unul dintre initiatori.
„Dupa modelul Estoniei, care si-a curatat natura de 10.000 de tone de deseuri intr-o singura zi, ONG-urile de mediu din Romania se vor coaliza intr-o actiune de anvergura. Modelul care va fi aplicat in Romania este cel al proiectului national eston „Let’s Do It 2008″, prin care in 3 mai 2008 s-au implicat 50.000 de cetateni, toþi operatorii de salubritate, numeroase persoane publice, trusturile de presa, operatorii de telefonie mobila si majoritatea autoritatilor locale si centrale”, a explicat Liana Buzea.
Actiunea ar putea avea loc in primavara lui 2010, probabil tot prin luna mai, daca lucrurile vor decurge cum trebuie. In prezent, organizatiile de mediu au pornit procedurile prin lansarea unui apel public privind alaturarea la cel mai mare proiect ecologic din Romania. Pe parcursul urmatoarelor luni acestea vor cauta cei mai talentati oameni din programare, orientare in spatiu, comunicare si PR, coordonare a voluntarilor, arta, afaceri, medicina, avocatura, aparare etc., precum si cei mai aprigi ecologisti.
De asemenea, ONG-urile vor cauta firme care sa sprijine acest proiect prin orice modalitate nefinanciara, adica punerea la dispozitie a unui loc de intalnire pentru echipa, echipamente pentru realizarea unei harti, materiale de promovare, ridicare si transportare deseuri, dotare cu materiale de lucru etc., trusturi media si publicatii independente care sa prezinte aceasta initiativa si sa ajute la formarea echipei de organizatori si participanti.
„Misiunea este curatarea Romaniei de deseurile care o sufoca si o uratesc”, a mai spus sefa EcoAssist.
Liana Buzea a adaugat ca vor fi evitate finantarile directe, dupa modelul eston.
„Ceea ce se va cauta in schimb va fi sprijinul fiecaruia, prin resurse umane, timp, materiale necesare realizarii acestui proiect sau chiar prin prestarea gratuita de servicii specifice. De asemenea, singura promovare a entitatilor implicate va fi prin intermediul unui website dedicat (in curs de amenajare), pe care vor fi prezentate liste cu toti cei care se implica in aceasta initiativa”, a mai spus sefa EcoAssist.
Nu putem, in calitate de ecologisti, sa ne dorim si sa-i dorim actiunii o cat mai buna desfasurare si mult succes.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.