Programul Rabla – un voucher de 1.500 euro?

Programul Rabla – un voucher de 1.500 euro?

0 89
Programul Rabla se va relua iar persoanele care isi caseaza o masina veche vor primi un voucher de 1.500 euro. Valoarea poate ajunge la 2.000 euro daca se achizitioneaza o masina noua electrica. In 2012, tichetul a fost de 3.800 lei pentru casarea unui autoturism, dar putea fi instrainat.
De asemenea, o persoana putea beneficia de o reducere echivalenta a trei tichete, ceea ce a dus la existenta unei noi piete, cea a tranzactionarii de astfel de vouchere. Pretul unui tichet ajunsese sa depaseasca 1.000 lei.
Acum se doreste eliminarea intermediarilor si o invazie de persoane dornice sa cumpere pe preturi modice masinile vechi pentru a le duce la casat.
In consecinta, in program vor fi incluse “numai acele autoturisme care au fost in proprietatea persoanei fizice sau juridice mai mult de un an de zile”, astfel ca “nu se pune problema unei invazii de masini rulate, foarte vechi pe piata din Romania”, a precizat ministrul Mediului, Rovana Plumb, citata de Mediafax. Ministrul nu a precizat daca in continuare se vor putea utiliza mai multe tichete la achizitia unei masini noi sau daca, odata obtinut tichetul, acesta va putea fi instrainat.
Programul ar urma sa demareze in luna aprilie.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.