Programul Rabla si pentru FIRME

Programul Rabla si pentru FIRME

0 48

Criza economica modifica „Programul Rabla”. In speranta de a redresa vanzarile de autoturime, programul Rabla va fi modificat astfel ca persoanele juridice vor putea sa cumpere autoturisme si autoutilitare usoare noi prin intermediul acestuia.
Modificarea legislatiei referitoare la acest program a fost publicata in Monitorul Oficial.
“Obiectul prezentei ordonante de urgenta il constituie diminuarea poluarii prin scoaterea din uz a autoturismelor si autoutilitarelor usoare vechi, cu nivel de poluare ridicat, proprietate a persoanelor fizice si juridice romane”, se precizeaza in textul publicat in MO 761.
Mai mult, in actul normativ a fost introdusa si notiunea de „tichet valoric”, care reprezinta documentul a carui valoare nominala reprezinta echivalentul primei de casare, iar modelul, procedura de confectionare, eliberare, valabilitatea tichetelor valorice urmand a fi aprobate prin ordin comun al ministrului mediului si ministrului finantelor publice.
Instructiunile de aplicare a ordonantei privind programul Rabla vor fi modificate corespunzator, in termen de 10 zile de la aparitia acestei legi.
Potrivit reglementarilor, persoanele fizice si juridice pot sa caseze cel mult trei masini vechi si, astfel, sa primeasca pana la 11.400 lei prin trei tichete valorice, cu care sa-si cumpere o masina noua.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.