Programul Rabla, a treia etapa

Programul Rabla, a treia etapa

0 170

La 1 septembrie incepe a treia etapa a programului Rabla, prin care pot fi achizitionate 28.500 de masini noi, dupa casarea unui numar similar de automobile mai vechi de 10 ani. In a doua etapa s-au casat doar 13.000 de masini, iar intreg programul are 60.000 de locuri. Prima de casare este de 3.800 lei iar regulamentul programului a fost modificat pentru a permite cat mai multora sa poata participa.

Etapa a treia a programului de innoire a parcului auto national se va derula intre 1 septembrie si 11 decembrie.
Premierul Emil Boc a anuntat in 26 august ca Guvernul isi va asuma raspunderea in septembrie pe mai multe masuri, printre care si extinderea programul Rabla si pentru persoane juridice de la 1 septembrie 2009.
Ministerul Mediului a aprobat un act normativ prin care un proprietar poate beneficia de mai multe prime de casare, prin achizitionarea mai multor autovehicule noi, in schimbul predarii spre casare a unui numar echivalent de autovehicule uzate. De asemenea, potrivit reglementarilor din iulie autoturismele si autoutilitarele de pana la 3,5 tone pot fi cumparate inclusiv prin credite bancare sau prin finantare in baza unui contract de leasing financiar.
Pe 16 iulie, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, anunta ca ministerul pregateste un proiect prin care va permite accesul in programul Rabla si al persoanelor care-si cumpara masini vechi in scopul obtinerii primei de casare de la stat. Astfel, ministerul ii incurajeaza pe romanii care au masini mai vechi de 10 ani in stare de functionare, dar nu intentioneaza sa intre in programul Rabla, neavand bani pentru achitarea diferentei pentru o masina noua, sa le vanda unor persoane interesate sa participe la program.
In a doua etapa a programului Rabla s-au semnat note de acceptare pentru 13.315 masini din cele 28.457 de masini oferite, insa numarul masinilor efectiv cumparate a fost mai mic, potrivit datelor AFM.

In 2009, bugetul pentru programul Rabla care poate fi accesat de populatie este de 190 milioane lei, aferent scoaterii din uz a 50.000 de masini vechi. Firmele vor avea o alocare de 38 milioane lei pentru schimbarea a 10.000 de autoturisme vechi si cu grad mare de poluare. Prima de casare este de 3.800 lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.