Programul Psihologie – cel mai căutat de studenţi la Braşov

Programul Psihologie – cel mai căutat de studenţi la Braşov

0 211

Aproape 5000 de candidaţi s-au înscris deja la cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania. Sunt, însă, diferenţe mari, în privinţa preferinţelor. Dacă la Psihologie sunt 10 candidaţi pe loc bugetat, la Ingineria Lemnului nu s-au ocupat nici jumătate din cele 85 de locuri bugetate

Aproape 5000 de candidaţi s-au înscris deja la cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania. Sunt, însă, diferenţe mari, în privinţa preferinţelor.

Dacă la Psihologie sunt 10 candidaţi pe loc bugetat, la Ingineria Lemnului nu s-au ocupat nici jumătate din cele 85 de locuri bugetate. Înscrieri se mai şi astăzi.

Cele mai multe dosare au fost depuse la Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor – 666, Ştiinţe Economice – 651 şi Matematică şi Informatică, 545. Pe programe de studii, sunt 10 candidaţi pe un loc bugetat la Psihologie, 7 la Comunicare şi Relaţii Publice şi tot 7 la Drept.

La Psihologie este coadă la înscriere (6.56), atât pentru programele de licenţă, cât şi la cele de master.
La Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, cel mai tentant program de licenţă este Psihologia.

Concurenţă mare în alţi ani era şi la Facultatea de Medicină, unde se intră cu examen. Deocamdată, însă, numărul celor care s-au înscris este dificil de stabilit.

Asta pentru că, faţă de anii anteriori, înscrierea se face în două etape: în prima candidaţii se înscriu online şi abia apoi se validează dosarele
Înscrierile la Universitatea Transilvania continuă şi astăzi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.