Programul ISPA toarna sute de milioane de euro in Romania

Programul ISPA toarna sute de milioane de euro in Romania

0 68

Programele europene sunt mana cereasca pentru micii sau, dupa posibilitati, marii investitori din tara noastra.
„In anul 2008 sumele absorbite prin programul de finantare ISPA vor fi in valoare de peste 350 milioane euro, urmand ca in 2009 sa accesam aproximativ 500 milioane euro”, a declarat duminica, la Poiana Brasov, secretarul de stat in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) Eugen Teodorovici – potrivit unui comunicat al institutiei, citat de NewsIn.
Declaratiile au fost facute la finalul celei de-a treia reuniuni a Comitetului de Monitorizare pentru Fondul de Coeziune (proiecte ex-ISPA), organizat in perioada 2-3 octombrie la Poiana Brasov.
Comitetul de Monitorizare pentru Fondul de Coeziune a analizat stadiul de implementare a celor 65 de masuri ISPA angajate de Romania, din care 41 in sectorul de mediu, 20 in sectorul de transporturi, si patru masuri de asistenta tehnica orizontale.
Romania beneficiaza in perioada 2000-2010 de 2,7 miliare euro, din care 75% reprezinta asistenta nerambursabila acordata prin programul de finantare ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre-Aderare).
Urmatoarea reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Fondul de Coeziune (proiecte ex-ISPA) va avea loc in luna mai din 2009, mai transmite NewsIn.
Ministerul Economiei si Finantelor completeaza, in prezent, la solicitarea Comisiei Europene, patru rapoarte legate de functionarea programelor operationale. „Este un proces firesc de consultare cu Bruxelles-ul”, a declarat pentru HotNews.ro-EurActiv.ro
Cele patru rapoarte pe care se lucreaza in prezent sunt aferente programelor: Cresterea Competitivitatii Economice, Programul Operational Regional, Programul Operational de Transport, Programul Operational Sectorial de Mediu.
De asemenea, mai trebuie transmise la Bruxelles alte doua rapoarte de audit, legate de cele doua programe aprobate si lansate mai tarziu: Dezvoltarea Resurselor Umane si Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.