Programul evenimentelor prevazute sa se desfasoare la Parlamentul European in saptamana 27...

Programul evenimentelor prevazute sa se desfasoare la Parlamentul European in saptamana 27 noiembrie- 3 decembrie 2006

0 246

Audieri ale Comisarilor desemnati. Comisarii desemnati de Bulgaria si Romania sunt audiati in fata comitetelor parlamentare de specialitate luni, 27 noiembrie. Leonard Orban (Ro) se prezinta in fata Comitetului pentru Cultura si Educatie intre orele 13.00-16.00, iar Meglena Kuneva (Bg) in fata Comitetului pentru Industrie intre orele 16.30 – 19.30. Evaluarea audierilor are loc marti, 28 noiembrie.


 


Sesiune plenara la Bruxelles.  Sesiunea se deschide cu o dezbatere privind viitorul Europei, la care participa premierul irlandez Bertie Ahern.  Rapoartele privind aderarea Romaniei si Bulgariei, relatiile UE-Rusia se afla pe agenda de lucru (miercuri si joi).


 


Cercetare. Parlamentul examineaza, in plen, in a doua citire, o serie de rapoarte privind al 7-lea program-cadru de  cercetare, care urmeaza sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2007, dupa un acord in acest sens intre Parlament si Consiliu. O conferinta de presa urmeaza sa aiba loc dupa vot (dezbatere miercuri, vot joi).


 


Bugetul pentru 2007. Dupa esecul in comitetul de conciliere la 21 noiembrie, Parlamentul, Consiliul si Comisia vor avea o reuniune extraordinara pentru a putea ajunge la un acord inaintea celei de-a doua citiri a bugetului pentru anul 2007 (marti).


 


CIA.  Comitetul Temporar pentru Presupusa Utilizare de catre CIA a unor state europene pentru transportul si detentia ilegala de prizonieri discuta pentru prima oara raportul lui Claudio Fava. O conferinta de presa a lui Fava este prevazuta miercuri.


 
Energie.  Membrii Comitetului pentru Industrie, Cercetare si Energie si reprezentanti ai Consiliului Europei se intalnesc in cadrul unei audieri publice pe tema sigurantei energetice a Europei (luni si marti).


 


Deseuri. Comitetul pentru Mediu, Sanatate Publica si Securitate Alimentara (ENVI) va vota, in prima citire, directiva-cadru privind deseurile, precum si strategia tematica in materie de reciclare a acestora (marti).


 


Venezuela. O delegatie ad-hoc condusa de Manuel Medina Ortega va efectua o vizita in Venezuela pentru a observa derularea alegerilor prezidentiale (duminica, 3 decembrie)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.