Programul Euro 200 se deruleaza si in 2007

Programul Euro 200 se deruleaza si in 2007

0 110

Programul „Euro200” pentru acordarea unui ajutor financiar in vederea stimularii achizitionarii de calculatoare se va derula si in anul 2007. In cadrul programului se asigura suportul tehnic pentru colectarea de date din teritoriu si publicarea de informatii pe Internet de acordare a unui ajutor financiar in valoare de 200 de euro pentru achizitionarea de calculatoare.Data limita de depunere a cererilor


Elevii si studentii interesati pot depune la secretariatul unitatii de invatamant la care studiaza, pana la data de 31 martie 2007, cererile pentru a beneficia de acest ajutor financiar. Programul se adreseaza tinerilor care provin din familii cu venituri mici al caror venit pe membru de familie nu depaseste 150 de lei pe luna. Ajutorul consta intr-un cupon valoric de 200 de euro fiecare, cu care beneficiarii isi vor putea cumpara orice calculator de la firmele de distributie de profil. La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau in calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei in luna precedenta depunerii cererii. Pentru a garanta corectitudinea operatiunilor, Guvernul a decis ca parintii sau reprezentantii legali au obligatia de a depune o declaratie pe propria raspundere, in sensul ca venitul brut lunar pe membru de familie se incadreaza in plafonul legal si ca familia dispune de diferenta de bani pentru achizitionarea unui calculator cu o configuratie minima standard.


?


Componentele proiectului Euro200


Componentele proiectului Euro200 sunt: colectarea fiselor depuse de catre elevii si studentii care se incadreaza in conditiile de lege pentru a obtine un ajutor financiar pentru cumpararea unui calculator nou, publicarea informatii despre listele de solicitanti pe internet, zona de discutii publice pe forumul educational: http://forum.edu.ro/index.php?showforum=63, zona privata de suport pentru ISJ-uri pe forumul educational, zona publica de informatii: http://euro200.edu.ro, in care se regasesc informatii utile despre legislatie, inspectorate scolare si calendarul de desfasurare.


?


Etapele proiectului


Etapele proiectului sunt urmatoarele: Operarea cererilor depuse de elevi/studenti, Centralizarea cererilor la Comisia Centrala, Afisarea pe portal a listei de cereri eligibile, Afisarea pe portal a listei de beneficiari, Depunerea contestatiilor la Comisia din unitatea/institutia de invatamant, Afisarea pe portal a rezultatelor contestatiilor, Monitorizarea achizitiilor.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.