Programul „e-VACANTA!”, extins la nivel national

Programul „e-VACANTA!”, extins la nivel national

0 71

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) au anuntat stabilirea unui parteneriat in vederea implementarii programului „e-VACANTA!” la nivel national. Acesta se va derula in scolile I – VIII dotate cu infrastructura IT&C care doresc sa le ofere copiilor alternativa unei vacante instructive, creative si interactive.


Parteneriatul a fost semnat pe baza rezultatelor remacabile inregistrate anul trecut, la prima editie a programului „e-VACANTA!”, organizata in 17 scoli-pilot din proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, implementat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Parteneriatul dintre cele doua ministere presupune multiplicarea la nivel national a modelelor de succes derulate in cadrul programului la editia precedenta, identificate de Ministerul Comunicatiilor, si utilizarea structurilor specifice Ministerului Educatiei, precum Inspectoratele Scolare, pentru maximizarea impactului programului in fiecare judet.


?


Obiectivele programului


Programul „e-VACANTA!” este o initiativa educationala cu caracter voluntar, care isi propune implicarea scolilor cu clasele I-VIII in implementarea unor activitati bazate pe mijloace moderne de comunicatii si tehnologia informatiei, precum si stimularea creativitatii copiilor si asigurarea unui cadru de comunicare interactiva cu ajutorul infrastucturii IT&C.


Obiectivele programului sunt stimularea utilizarii resurselor de comunicatii si tehnologia informatiei pe perioada vacantei de vara, intarirea capacitatii de management educational, cat si sustinerea elaborarii de proiecte comune intre scolile participante la program.


?


2100 copii au participat la prima editie


Prima editie a programului a fost organizata anul trecut sub egida proiectului Economia Bazata pe Cunoastere, beneficiind de participarea a nu mai putin de 2.100 de copii si 100 de profesori din 17 scoli din mediul rural si mic urban. La nivel national, programul desfasoara sase activitati optionale si va fi monitorizat si evaluat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Reprezentantii scolilor care vor realiza la un nivel inalt de performanta toate cele 6 activitati propuse in cadrul proiectului vor face parte din Grupul de Lucru pentru promovarea Tehnologiei Informatiilor si Comunicatiilor in Educatie.


In cazul scolilor din proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, programul „e-VACANTA!”, ajuns la cea de-a doua editie, desfasoara patru activitati bazate pe utilizarea instrumentelor IT&C, incluzand in premiera initiative de promovare a comunitatilor cu ajutorul copiilor. Programul se va desfasura la nivelul fiecarei scoli, va fi coordonat de catre directorul unitatii scolare si monitorizat si evaluat de specialisti din Unitatea de Management al Proiectului din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.