Programul DiscoverEU – 1.475 tineri din România, vor primi permise de...

Programul DiscoverEU – 1.475 tineri din România, vor primi permise de călătorie!

0 71

DiscoverEU, ca parte a programului Erasmus+, le oferă rezidenţilor în vârstă de 18 ani din statele membre ale UE şi din ţările asociate la Erasmus+ posibilitatea de a călători în întreaga Europă şi de a-i explora diversitatea. Titularii permiselor pot învăţa despre patrimoniul cultural şi despre istoria europeană, intrând în legătură cu oameni de pe întreg continentul.
Un număr de 35.511 de tineri din Europa, dintre care 1.475 din România, vor primi permise de călătorie din partea Comisiei Europene, cu care se vor putea deplasa gratuit în Europa începând cu această vară, ca rezultat al ultimei runde a programului DiscoverEU, anunţată luni de executivul comunitar
Ca număr de participanţi, această rundă de înscrieri are cel mai mare succes de când DiscoverEU a aderat la programul Erasmus + în 2021. Mă bucur că atât de mulţi tineri vor avea ocazia de a descoperi Europa şi de a-i explora cultura şi istoria. Entuziasmul din ce în ce mai mare al tinerilor, evidenţiat în timpul Anului european al tineretului 2022 şi al Săptămânii europene a tineretului 2024, este cu adevărat grăitor”, a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Iliana Ivanova.
Tinerii care beneficiază de bilet vor putea călători singuri sau într-un grup de până la cinci persoane în perioada 1 iulie 2024 – 30 septembrie 2025.
Peste 180.000 de tineri şi-au depus candidatura pentru cea mai recentă rundă în aprilie 2024. Astfel, numărul cererilor a ajuns la 1,4 milioane de la lansarea programului în 2018.
Candidaturile DiscoverEU se deschid de două ori pe an, primăvara şi toamna. Solicitanţilor selectaţi li se oferă un permis de călătorie, în principal pentru mers cu trenul. Călătorii primesc, de asemenea, un card european de tineret, care oferă reduceri la vizitele culturale, activităţile de învăţare, activităţile sportive, transportul local, cazare şi masă. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.