Programul „Dezvoltarea capacitatii administratiilor locale” debuteaza la Brasov

Programul „Dezvoltarea capacitatii administratiilor locale” debuteaza la Brasov

0 73

In perioada 5 – 7 februarie 2008 se va desfasura la Brasov prima serie de instruiri organizate in cadrul programului „Dezvoltarea capacitatii administratiilor locale din Romania de a actiona ca «lideri comunitari» in contextul aderarii la UE”. Acest program face parte dintr-un proiect finantat de Ambasada Marii Britanii, prin Fondul pentru Oportunitati Globale, si se adreseaza administratiilor locale din Romania, avand scopul de a facilita, in cea mai mare masura, accesul acestora la fondurile europene. Partenerii in cadrul proiectului sunt: Consiliul Local Leeds, Marea Britanie – initiator de proiect; Consiliul Local Brno, Republica Ceha – partener; Consiliul Local Brasov – partener si coordonator local; Consiliul Judetean Brasov – partener.


Proiectul se va desfasura pe intreaga durata a anului 2008 si va contine patru module de training: conducerea si managementul schimbarii; corelarea prioritatilor locale cu oportunitatile oferite de Uniunea Europeana – modelarea proiectelor in conformitate cu ofertele UE de finantare; planificarea si managementul proiectelor – instrumente si tehnici de afaceri; urmarirea implementarii proiectelor cu finantare UE. De asemenea, se va organiza un modul de instruire a 50 viitori instructori selectati dintre cei 100 de participanti la celelalte patru module de instruire.


?


Personalitati si specialisti din tara si strainatate


Programul va debuta in data de 5 februarie 2008 printr-un seminar de buna practica, la care se vor prezenta succesele obtinute de catre municipalitatea din Brno si cea din Leeds in implementarea de programe cu finantare interna si externa. Atat lansarea programului, cat si cele sase sesiuni organizate in cadrul primului modul de instruire, se vor bucura de participarea unor personalitati si specialisti din tara si din strainatate: Philip Hall, Sef Adjunct de Misiune la Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, Adrian Ciocanea, Secretar de Stat Departamentul pentru Afaceri Europene, Radek Bogdan, reprezentant al Consiliului Local din Brno, Stephen Boyle seful Departamentului de Regenerare Urbana al Consiliului Local din Leeds, Mark Barret reprezentant al firmei internationale de consultanta SP&D. Discutiile si prezentarile care vor avea loc cu aceasta ocazie se vor axa pe regenerarea urbana, contextul strategic al implementarii proiectelor finantate din fonduri europene in Romania.

Obiectivele primului modul de instruire, Conducerea si managementul schimbarii, au in vedere dobandirea de cunostinte si competente pentru cei 100 de participanti reprezentanti ai autoritatilor locale, in domeniul conducerii si managementului schimbarii, in vederea utilizarii acestora in comunitatile din care provin. Acest program de instruire, rod al cooperarii internationale intre conducerea administrativa din orasele Leeds, Brno si Brasov, constituie o oportunitate de exceptie oferita autoritatilor locale din Romania, contribuind la valorificarea la maximum a sanselor oferite prin calitatea de stat membru al marii familii europene, in vederea deblocarii potentialului economic al regiunilor in curs de dezvoltare din Romania.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.