Programul Casa Verde evolutie lenta!

Programul Casa Verde evolutie lenta!

0 197

Peste 5.000 de romani au depus cereri pentru programul <>, in prima luna de la debutul acestuia, banii fiind deja pregatiti pentru a fi virati in conturile lor, a declarat, la Targoviste, ministrul Mediului, Laszlo Borbely. El a precizat ca 500 de contracte vor fi semnate, zilele acestea, pe programul <>, iar solicitantii vor primi banii dupa receptia lucrarii.
„Dupa o luna de zile, avem 5.315 cereri din toata tara. Avem banii necesari ca sa rezolvam problema. Deja 500 de contracte vor fi semnate in urmatoarele zile. Cetateanul isi face investitia, vine cu receptia si cu garantia si noi viram banii in contul lui”, a precizat ministrul Laszlo Borbely.
Solicitantul trebuie sa prezinte actul de proprietate, sa demonstreze ca nu are datorii la stat si ca are un cont la banca. Acesta poate beneficia de 6.000 de lei pentru panouri solare sau pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti sau biomasa si 8.000 de lei in cazul pompelor de caldura.
Programul <> a debutat pe 1 iulie 2010.
Prin Program sei propune sprijinirea persoanelor care isi instaleaza sisteme de incalzire ce utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire.
Doar la prima vedere rezultatele par a fi bune. In realitate lucrurile sunt departe de asteptarile chiar si ale celor care gestioneaza Programul.
La Brasov, de la lansarea pana in urma cu cateva zile, nici jumatate din banii alocati nu erau acoperiti de proiecte. Responsabilii brasoveni fac eforturi de a atrage cat mai multi beneficiari. Din pacate publicitatea pentru program este firava, informatiile nu ajung la cetateni. Din pacate se tot promoveaza publicitate pentru REGIO si de loc pentru acest Program.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.