Programul AVAS pentru privatizari 2008

Programul AVAS pentru privatizari 2008

0 68


In cadrul programului de privatizare, AVAS doreste sa scape de circa 280 de societati aflate in administrare. Pachetele majoritare de actiuni se refera la peste 50 de societati, restul fiind pachete minoritare


Prin aceasta actiune, AVAS preconizeaza un venit de 1.735.000 lei,? din care institutia doreste sa obtina circa 1.540.000 din activitatea de privatizare si administrare a participatiilor statului.


Pentru primul trimestru al acestui an sunt prevazute a fi privatizate 75 de societati, 20 dintre ele ca pachete majoritare, restul de 55 fiind pachete minoritare.


Pentru sase societati apartinand segmentului pachete majoritare s-au gasit deja cumparatori, urmand in continuare negocierea si semnarea actului de vanzare-cumparare.


Printre celelalte 14 societati lansate la privatizare in primul trimestru al anului 2008 se afla si trei societati brasovene. Este vorba de INAR Brasov, Carfil Brasov si IAR Ghimbav.


Nimic impotriva privatizarilor, dar cred ca ar fi cazul sa existe o mai mare transparenta in aceasta actiune AVAS, ca sa stim si noi, astia multii, – si mai ales angajatii respectivelor societati, ce ne asteapta. Caci recenta istorie a privatizarilor a oferit o seama de surprize neplacute – nu mai insir acuma toate imbogatirile peste noapte de pe urma mismasurilor in domeniu – indreptarea strambatatilor ( in general nerespectarea clauzelor contractelor ) fiind lasata pentru Pastele Cailor, ca sa se adune praful peste ele.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.