Programe educationale europene la Brasov

Programe educationale europene la Brasov

0 196

Anul acesta se implinesc 10 ani de la implemantarea ?programelor educationale europene Socrates si Leonardo de Vinci in judetul Brasov.


In perioada 28 mai – 1 iunie, vor avea loc o serie de prezentari de proiecte pentru programul Socrates, in educatie si programul Leonardo da Vinci, in formarea profesionala. De asemenea, vor avea loc intilniri intre cadre didactice si responsabili cu gestionarea programelor comunitare in scoli pentru prezentarea diferitelor proiecte.


?


Promovarea calitatii educatiei


Programul SOCRATES a luat fiinta in baza Deciziei Nr. 819/95/CE a Parlamentului European si a Consiliului Europei din 14 martie 1995, avand ca scop promovarea dimensiunii europene si ameliorarea calitatii educatiei, prin incurajarea cooperarii intre institutiile educationale din tarile participante. El a acoperit perioada 1995-1999. Pe baza rezultatelor obtinute, Parlamentul European si Consiliul Europei au decis lansarea unei a doua faze a programului de actiune comunitara SOCRATES. Programul SOCRATES contribuie la promovarea unei Europe a cunoasterii prin realizarea unui spatiu european de cooperare in domeniul educatiei si formarii, incurajand studiul pe tot parcursul vietii, bazat pe educatia formala si nonformala.


Programul Leonardo da Vinci urmareste cresterea calitatii, a caracterului inovator si a dimensiunii europene in sistemele si practicile de formare profesionala (FP). Programul contribuie la promovarea unei Europe a cunoasterii prin realizarea unui spatiu european de cooperare in domeniul educatiei si formarii profesionale. Prin program sunt sustinute politicile statelor participante privind formarea pe parcursul intregii vieti si dezvoltarea aptitudinilor si competentelor favorabile integrarii profesionale.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.