Programe de licenta NEACREDITATE la Universitatea Transilvania

Programe de licenta NEACREDITATE la Universitatea Transilvania

0 103

Neregulile si toata nebunia creata in sistemul de invatamant superior, plecand de la scandalul Universitatii „Spiru Haret” ale caror diplome eliberate de facultatile neacreditate risca sa nu mai aiba nicio valoare, au creat adevarate „surprize” si in provincie, in invatamantul de stat.
La noi in oras, Universitatea „Transilvania” are cateva specializari ce nu sunt reglementate. Este vorba de urmatoarele facultati: ingineria si protectia mediului in industrie, informatica economica, inginerie fizica si tehnologie si sisteme de telecomunicatii
Din aceasta cauza, universitatea brasoveana a fost inclusa pe „lista neagra” a ARACIS-ului, cu trei programe de licenta ce nu par a fi in regula: informatica in limba germana, autorizat in 2001, informatica economica, autorizat in 2003, si ingineria si protectia mediului in industrie, autorizat in 2002.
„Potrivit legii, o acreditare se obtine dupa ce au absolvit trei generatii la specializarea respectiva. Noi putem spune ca suntem in regula cu toate specializarile, iar programele care apar acolo sunt autorizate sa functioneze provizoriu. A trebuit sa asteptam sa absolve trei generatii ca sa putem intocmi dosar de acreditare. Noi, anual, avem 10-15 programe care intra in acreditare sau in reacreditare”, a replicat rectorul Ioan Visa.
Conform calculelor rectorului, exista deja mai multe generatii ale caror diplome nu ar avea de ce sa fie puse sub semnul intrebarii.
„In ceea ce priveste specializarea informatica in limba germana, de exemplu, aceasta a fost autorizata in 2007, deci mai trebuie sa asteptam sa termine cea de-a treia generatie”, a mai spus rectorul universitatii brasovene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.