Programările la Permise au scăzut de la jumătate de an la nici...

Programările la Permise au scăzut de la jumătate de an la nici două luni

0 190

La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor au fost angajate patru persoane, iar alte trei au fost detaşate de la Instituţia Prefectului

La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor au fost angajate patru persoane, iar alte trei au fost detaşate de la Instituţia Prefectului. Ar mai trebui doar 2 angajaţi pentru a completa schema optimă de 23 de persoane. Sunt funcţionale patru ghişee online, şi au fost stabilite orare diferite pentru preluarea cererilor persoanelor fizice şi juridice; acestea din urmă pot lua bon de ordine doar după ora 13.00.
Sunt doar câteva măsuri prin care cozile de la Permise şi Înmatriculări s-au subţiat. Cel mai evident este la Examinări, unde a fost suplimentat numărul de examinatori, iar programările care se întindeau şi peste şase luni au fost reduse la mai puţin de două luni, spune subcms.
Laurenţiu Mircea Şomlea, şef Serviciu Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor:
Reducerea timpului de aşteptare a crescut şi rata de promovare a examenului de la 30% la începutul anului la peste 52% în luna iunie.
Şi la celelalte compartimente lucrurile stau mai bine, deşi sunt încă braşoveni care se plâng că vin cu noaptea-n cap pentru un bon de ordine, care nu se respectă.
De la începutul anului, la Braşov s-au făcut peste 33.500 de înmatriculări şi transcrieri şi 9925 de radieri. S-au eliberat aproape 14.000 de permise şi au fost examinaţi, la proba practică, aproape 7400 de candidaţi.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.