Programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, schimbată

Programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, schimbată

0 77

Ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, a aprobat, prin ordin de ministru, revizuirea programelor de examen pentru evaluarea națională și bacalaureat, fără materia din semestrul al II-ea al anului școlar în curs. 
Măsura a fost agreată cu reprezentații elevilor, studenților, ai părinților, cu cadrele didactice și rectorii, în vederea finalizării cu succes a anului. 

Ordinul de ministru a fost transmis către Monitorul Oficial și, imediat ce acesta va fi publicat, Ministerul Educației și al Cercetării va posta noile programe. 

Este vorba despre cea pentru Evaluarea Națională, pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020 la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) și matematică, și cea pentru Bacalaureat 2020, la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

„Prin elaborarea acestui ordin se asigură egalitatea de șanse pentru toți elevii care vor absolvi învățământul gimnazial, respectiv liceal, dar și o evaluare obiectivă, la nivel național, a competențelor specifice formate/dezvoltate, dar și a conținuturilor corespunzătoare parcurse de elevi pe parcursul învățământului gimnazial/liceal, respectiv în clasa a VIII-a/a XII-a până la finalizarea semestrul I al anului școlar 2019-2020”, a precizat ministrul Monica Anisie, potrivit comunicatului.

felicia-mocanu

Ministerul Educației pune la dispoziția elevilor, săptămânal, câte cinci teste de antrenament pentru pregătirea în această perioadă de suspendare a cursurilor, în vederea susținerii examenelor naționale. Acestea sunt formulate în concordanță cu noile programe, iar următorul set de teste de antrenament va fi publicat în data de 22 aprilie 2020.
Anisie anunța săptămâna trecută că școlile vor rămâne închise pe toată durata stării de urgență, care azi va fi prelungită până în 14 mai, și că, în funcție de evoluția situației, examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat ar putea avea loc în luna iulie. 

Ce este cel mai important, ministrul a precizat că „în orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre”, anul școlar 2019-2020 va fi încheiat. 

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.