Program special de reabilitare a 53 spitale

Program special de reabilitare a 53 spitale

0 180
Ministerul Dezvoltării Regionale ÅŸi Turismului ÅŸi Ministerul Sănătăţii vor încheia un memorandum de colaborare care vizează reabilitarea spitalelor. Ministrul Dezvoltării Regionale, Eduard Hellvig, a anunÅ£at joi, cu prilejul semnării Protocolului privind locuinÅ£ele pentru tinerii medici, că urmează să se încheie un memorandum pentru reabilitarea spitalelor în cadrul Programului OperaÅ£ional Regional pentru care există aviz favorabil.
Pentru acest proiect suma este de aproximativ 100 milioane euro.  
"Am identificat din cele 53 de spitale pe care noi le-am considerat spitale strategice, am identificat spitalele care au clădiri mari pentru a intra în acest program.
Spitalele trebuie să pregătească toată documentaÅ£ia. Este vorba de reabilitare energetică, respectiv anvelopare, înlocuirea tâmplăriei exterioare, dacă aceasta nu s-a făcut, partea de încălzire ÅŸi acoperiÅŸ", a spus ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
"Eu cred că viitorul este viitorul proiectelor concrete, al proiectelor care au un început ÅŸi se ÅŸtie clar până când trebuie să fie finalizate. Trebuie să fie continuitate în ele. Dacă au început cândva, trebuie să le continue toÅ£i care vin până sunt finalizate. Datorită acestei idei, avem acum 53 de spitale identificate, un ordin de ministru semnat în acest sens recent, asupra cărora ministerul se va concentra cu dotarea, cu resursele umane, cu toate alte aspecte, până le aducem la nivelul pe care-l dorim să fie pentru a deservi un sistem," a declarat ministrul Sănătăţii. Raed Arafat a precizat însă că acest lucru nu înseamnă că ministerul va neglija restul spitalelor. "Dar când ai resurse limitate, te duci concentrat cu aceste resurse, rezolvi problemele după care preiei ÅŸi alte probleme ÅŸi le rezolvi pe parcurs" a spus el.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.