PROGRAM EDUCATIONAL DE STUDII IN STRAINATATE OFERIT DE ASOCIATIA HAKES ROMANIA

PROGRAM EDUCATIONAL DE STUDII IN STRAINATATE OFERIT DE ASOCIATIA HAKES ROMANIA

0 255

Anul scolar 2008-2009 este al treilea an de activitate pentru Asociatia HAKES in Romania, cu sediul in Timisoara. Rezultatul activitatii Hakes Romania in anii precedenti este de peste o suta de candidati din liceele romanesti care studiaza prin intermediul asociatiei in Danemarca si in Marea Britanie. Anul acesta avem ca parteneri universitati din: Anglia, Franta, Danemarca, Olanda, Scotia si Grecia. Activitatea reprezentantilor Hakes Romania a acoperit pana acum judetele: Timis, Arad, Olt, Maramures, Satu Mare si Sibiu. In prezent, si elevii judetelor: Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Hunedoara, zona Bucurestiului, Brasov, Dolj au sansa de a afla despre posibilitatea de a studia in strainatate pentru diplome de licenta, echivalentul a trei ani de studii. Data limita pentru inscriere este 2008, 15 martie. Procesul de inscriere si demersul admiterii se fac online (www.hakes.ro).
Ideea care sta la baza initiativei Hakes pleaca de la dorinta multor elevi de a studia intr-un mediu international in care, pe langa profesorii bine pregatiti si dedicati si laboratoarele bine echipate, au contact cu diferite culturi, deci, cu o alta perspectiva asupra lumii prezente. De obicei, pentru a accede la o institutie de invatamant superior din strainatate e nevoie de multa birocratie si aici intervine Hakes oferind numeroase avantaje. Candidatii nu mai trebuie sa se descurce singuri prin hatisurile internetului pentru a-si gasi scoala potrivita, HAKES le furnizeaza direct programul dorit. Hakes se ocupa de admiterea studentiilor in institutiile de invatamant, de inregistrare si de interviuri. Intalnirile au loc in Timisoara de doua ori, o data cu membrii asociatiei si o data cu profesori veniti special din tarile partenere. Candidatii nu platesc taxa de scolarizare in Danemarca, iar in Anglia au posibilitatea de a obtine un imprumut de la universitate, rambursabil numai si numai dupa angajare. Aplicarea prin Hakes nu cere examene de limba, cum ar fi TOEFL, Cambridge ori IELTS, dar aplicantii vor face dovada cunoasterii englezei in cadrul interviurilor.
Toate aceste informatii, mult mai in detaliu, sunt puse la dispozitia elevilor in contactul personal pe care reprezentantii Hakes il au prin seminariile facute in liceele din Romania sau prin e-mail-urile mai sus mentionate. Seminariile includ: prezentarea avantajelor, a conditiilor de studiu, costurile, a posibilitatii de munca in paralel cu studiul, a provocarilor care pot sa apara si a solutiilor la indemana. Legatura dintre Hakes si studenti continua si dupa ce acestia incep cursurile.
HAKES (Centrul de Educatie si Dezvoltare) este o organizatie non-guvernamentala. Hakes a luat fiinta in Estonia in 2004 si functioneaza pe baza fondurilor primite de la Ministerele de educatie din Estonia, Danemarca, Marea Britanie, Franta, Scotia, Olanda si Grecia si de la Uniunea Europeana. In prezent, Hakes isi desfasoara activitatea in Estonia, Letonia, Lituania, Cehia, Slovenia, Ungaria, Bulgaria si in Polonia.
Persoana de contact: Diana Iftodi
District Manager
Jud. Sibiu si Brasov
e-mail: diana@hakes.ro
e-mail info@hakes.ro
website: www.hakes.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.