Program de vaccinare impotriva cancerului uterin in Romania

Program de vaccinare impotriva cancerului uterin in Romania

0 58

In sfarsit Romania intra in normalitate. In tara noastra s-ar putea initia din toamna, odata cu inceperea noului an scolar, un program de vaccinare a tinerelor impotriva cancerului uterin. Anuntul a fost facut de catre premierul Calin Popescu Tariceanu si de fostul secretar de stat american Madeleine Albright, presedinte al companiei de consultanta Albright Group, companie care sustine o campanie de prevenire a cancerului uterin.
„Campania va incepe, probabil, chiar in toamna, odata cu anul scolar”, a spus Albright, care a mai declarat ca sustine un astfel de program de prevenire a cancerului uterin, aratand ca stiinta a avansat si creeaza conditii pentru aplicarea unui vaccin de imunizare.
Conform statisticilor, tara noastra este pe primul loc in Europa de Est in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin, cifrele aratand ca sase romance mor in fiecare zi din cauza acestei boli. In plus, in Romania, 3.448 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin si 2.094 mor din aceasta cauza, romancele diagnosticate cu aceasta boala fiind mai tinere decat cele din restul lumii. In lume, mai mult de 80 de tari au introdus deja acest vaccin in schema obligatorie de vaccinare a copiilor (9-15 ani) si a femeilor, cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani, la recomandarea Comitetului de Tehnici de Imunizare.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.