Program de perfectionare pentru tinerii absolventi

Program de perfectionare pentru tinerii absolventi

0 70

Tinerii absolventi sau functionarii publici brasoveni se pot inscrie pana la data de 1 februarie 2008, la cea de-a treia editie a Proiectului Tinerilor Profesionisti (Young Professionals Scheme). Acest proiect, finantat de Uniunea Europeana prin Programul PHARE 2005, si contractat de catre un consortiu international condus de European Consultants Organisation (ECO), are drept scop intarirea capacitatii manageriale a functiei publice din Romania in procesul de aderare la Uniunea Europeana. Proiectul se axeaza pe dezvoltarea carierei tinerilor functionari publici care doresc sa contribuie la procesul de reforma a administratiei publice din Romania. Proiectul are ca scop recrutarea a doi experti locali: Training Manager si Asistent Legislativ.


Pentru ambele posturi, sunt necesare abilitati excelente de comunicare, de lucru in echipa, de limba engleza (scris si vorbit) precum si abilitati de utilizare a pachetului Microsoft Office (Word/Excel). Cunostintele despre administratia publica din Romania, experienta anterioara precum si cunostinte in domeniul proiectelor si procedurilor PHARE constituie un avantaj.


Pana acum 171 de absolventi si manageri publici au fost incadrati in sistemul de administratie, dupa ce au participat la acest program.


?


Sesiuni de prezentari


Schema Tinerilor Profesionisti (ciclul 3) cuprinde doua programe de formare, ambele derulandu-se in incinta Institutul National de Administratie, incepand cu luna aprilie 2008, pe o perioada de aproximativ sapte luni. Candidatii vor fi selectati? pentru a urma o perioada de instruire sau un stagiu de pregatire, in Uniunea Europeana, pe baza performantelor din cadrul acestor programe.


Pe durata lunii ianuarie au fost sustinute, in mai multe orase din tara, sesiuni de prezentari, menite familiarizarii potentialilor candidati cu ciclul 3 al proiectului „Schema Tinerilor Profesionisti”.


La Brasov, prezentarile vor fi sustinute in incinta Institutiei Prefectului, in data de 25 ianuarie 2008, incepand cu orele 14.00. Cei care doresc sa se inscrie o pot face on line pe site-ul http://www.yps.ro/.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.