PROGNOZA PE TREI ZILE Vremea se incalzeste usor de duminica

PROGNOZA PE TREI ZILE
Vremea se incalzeste usor de duminica

0 155

O dimineata geroasa a intampinat ziua de sambata pe brasoveni. Temperaturi de minus 18 pana la minus 20 grade au fost inregistrate in zorii zilei. Ziua se anunta frumoasa cu mult soare pana dupa pranz.

Sambata norii, totusi. care aduc ninsoarea cuprind aproape toata tara. In Banat, Crisana, Maramures, Transilvania si Oltenia ninge pe arii extinse, in Moldova ninge local, iar in Muntenia si Dobrogea ninsorile vor fi izolate.
In Banat si in sudul Crisanei sunt prognozate ninsori moderate cantitativ. Maximele sunt cu 1, 2 grade mai mari decat ieri, dar mai mici decat mediile multianuale: 0 grade la Timisoara, minus 3 la Oradea, minus 4 in Baia Mare si Cluj, minus 2 grade la Brasov.

Duminica vremea se incalzeste usor. Nori putini, ninsori izolate in nord-vest si ceata dimineata in vest si centru, cam acestea ar fi datele zilei. Nici dimineata nu va mai fi geroasa, iar amiaza aduce si ea maxime mai mari cu 2-3 grade.
In partea de sud a tarii predomina maximele pozitive: 0 la Craiova, 2 grade la Pitesti si Ploiesti, 1 grad la Calarasi si 2 in Buzau. Iar pe litoral se fac chiar 3 grade in Constanta. In jumatatea de nord insa, maximele raman negative.
In Capitala, meteorologii anunta duminica vreme in general frumoasa, cu 1 grad in termometre la amiaza.

Luni incalzirea continua, dar cel mai bine se va simti la deal si la munte. Numai in nordul tarii mai sunt maxime negative: minus 2 grade in Baia Mare, minus 1 grad la Botosani, zero la Suceava. In rest, maximele salta peste pragul de inghet, iar in Dobrogea ajung la 7, 8 grade. Norii se mai aduna in sud si sud-est, unde local cad precipitatii, predominant sub forma de ploaie. Bineinteles apare pericolul formarii de polei. Dimineata si noaptea, in zonele joase va fi ceata.
Cerul va fi noros luni in Capitala, dar sunt sanse reduse sa ploua. Amiaza vine cu 2 grade.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.