PROGNOZA PE TREI ZILE Vreme frumoasa cu soare si temperaturi pozitive

PROGNOZA PE TREI ZILE
Vreme frumoasa cu soare si temperaturi pozitive

0 98

Sfarsitul de saptamana arata minunat la Brasov. Un soare frumos insotit de un regim termic usor negativ este o invitatie spre zonele pentru sporturi de iarna si agrement.
Specialistii spun ca in aceasta perioada ar fi trebuit sa avem parte de ger, asa cum e normal in luna lui Gerar, temperaturile sunt complet scoase din context. Vremea se incalzeste din cauza aerului cald ce vine dinspre Oceanul Atlantic si bazinul mediteranean. Soarele este si el generos mai ales in vest si la deal si munte, asa ca vom avea varfuri termice si de 12-13 grade duminica si luni.

Sambata, doar in zonele joase in care ceata ar putea persista, cu mercurul nu va trece de valoarea de inghet, pentru ca in rest, mai ales la deal si la munte, vorbim de valori termice in crestere, de la unu la 11 grade Celsius plus. Precipitatii se anunta putine, mai mult sub forma de ploaie in centrul si nordul tarii, iar poleiul continua sa ridice probleme, e drept, pe arii restranse.

Duminica vreme si mai calda decat, cu precadere in zonele mai inalte de relief, la deal si la munte. Vom avea, asadar, la amiaza temperaturi de la 2 la 12 grade Celsius, cu cele mai mici valori in orasele in care ceata persista, cum ar fi Craiova, Iasi sau Cluj, dar spre Timisoara, maxima creste atingand 11 grade, valori mai mari decat ar fi normal.
Vremea va fi calda duminica si in Bucuresti. Ziua incepe totusi cu ceata si continua cu nori printre care se va zari si soarele, permitand mercurului sa urce la 4-5 grade peste valoarea de inghet.

Luni, saptamana incepe, cu o evolutie termica “in continuare”, cu temperaturi pozitive in zonele vestice, de deal si de munte, dar in sud si est, ceata va fi in continuare prezenta, mai ales dimineata, cand e foarte posibil sa vina impreuna cu ceva burnita sau chiar fulguieli.
Maximele vor fi destul de darnice, cu valori de la minus 2 grade la 12,13 grade in Dealurile de vest.
In Capitala din nou vom avea de-a face cu cateva ore de ceata si nori josi luni, cand soarele nu va mai fi prea vizibil. Dar maxima urca totusi peste valoarea de inghet cu un grad.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.