PROGNOZA PE TREI ZILE, La Brasov – temperaturi pozitive!

PROGNOZA PE TREI ZILE,
La Brasov – temperaturi pozitive!

0 112

Brasovenii nu au mai simtit miercuri dimineata gerul aspru din ultimele zile. In primele ore ale diminetii s-au inregistrat temperaturi negative cuprinse intre -3 si -5 grade Celsius. Temperaturile negative din cursul nemtii vor conserva in buna masura stratul de zapada existent. Peste zi se va inregistra o maxima pozitiva de 8 grade.

Miercuri, la deal si la munte vremea va fi calda pentru ultima decada a lunii decembrie.
Miercuri incalzirea continua in vest, in nord si in centru, unde soarele generos si aerul mediteranean vor face ca la amiaza maximele sa fie chiar si cu 6,7 grade mai mari fata de cele de ieri. Vor fi 7 grade in Baia Mare, 6 la Cluj-Napoca, 9 la Sibiu, 11 la Oradea si 13 la Timisoara.
In sud ziua incepe cu ceata, ce va face vremea mohorata o buna parte a zilei. Dar in zonele de deal este vreme frumoasa, cu cer variabil si un regim termic semnificativ mai mare decat in mod normal la aceasta data. 8 grade vor fi la Drobeta Tr Severin, 5 la Craiova si la Giurgiu, 8 la Calarasi, 11 la Targoviste si la Rm Valcea.
Pentru Dobrogea meteorologii prognozeaza vreme calda si cer temporar noros, mai ales in prima parte a zilei. Amiaza vine cu temperaturi de toamna, 10 grade la Tulcea si 13 la Constanta.
In Moldova incalzirea vremii e ceva mai timida, dar maximele tot trec de mediile multianuale. 6 grade la Galati, 5 in Bacau si la Suceava si 3 la Iasi. Nici aici nu lipseste in primele ore ceata, pe arii restranse ce-i drept.
Si in Capitala vremea este usor mai calda decat in mod normal la aceasta data. Dupa cele 1 – 2 grade sub pragul de inghet dimineata, la pranz se fac 6-8 grade. Cerul este temporar noros, iar ceata poate persista si in primele ore ale zilei.

Joi vremea este mohorata in sudul si in estul tarii, cu ceata in zonele joase, izolat asociata si cu burnita. In celelalte regiuni insa, e cer variabil, si doar izolat ceata dimineata. In Ajun de Craciun, nu numai ca nu asteptam ninsori, ci vorbim despre o vreme de mijloc de toamna, cu maxime intre 4 si 16 grade.
Vantul e mai agitat in Banat si in sudul Crisanei, pe litoral si la munte. Dar amiaza vine cu un regim termic peste cel normal la aceasta data. Maximele pornesc de la 3 in nordul Moldovei si ating chiar 13 pe litoral.
In Capitala ziua incepe cu ceata, dar pana la amiaza temperatura ajunge la 5,6 grade, cu putin peste media climatologica.

Vineri, Ajunul Craciunului nu vine cu ninsoarea mult asteptata. Dimpotriva vorbim despre o vreme calda in cea mai mare parte a tarii, cu maxime cuprinse intre 4 si 14 grade. Cerul va fi mai mult noros, dar prin vest si centru soarele e mai indraznet. Ploi slabe isi fac aparitia abia seara in vest si in sud.
Doar la munte vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Ceata este din nou prezenta pe arii restranse, dimineata. Vantul sufla ceva mai tare in Banat, in Crisana si in Dobrogea, dar si la munte.
Vreme inchisa vineri in Capitala, cu nori si ceata dimineata, iar seara sunt conditii de ploaie slaba. La amiaza asteptam 7,8 grade

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.