Prognoza meteo pentru weekend

Prognoza meteo pentru weekend

0 91
Sambata, in vestul, centrul si nordul tarii valorile termice vor fi in scadere, vremea devenind mai rece decat in mod obisnuit la inceputul lunii aprilie, cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse va ploua, informeaza Mediafax.
In nordul Carpatilor Orientali, iar noaptea posibil si in nordul extrem al Moldovei, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. In celelalte regiuni vremea va fi calda, cerul va fi variabil, cu unele innorari mai ales dupa-amiaza si seara si ploile, mai ales averse insotite si de descarcari electrice, se vor semnala local in Moldova si izolat in rest. Vantul va prezenta intensificari temporare in centrul, sudul si estul teritoriului, precum si la munte.
Temperaturile maxime vor fi de la 7…8 grade in nordul extrem al Moldovei si in Maramures pana la 22…23 de grade in Muntenia si Dobrogea, iar cele minime se vor situa, in general, intre 1 si 9 grade.
La munte, sambata, in Carpatii Occidentali si jumatatea nordica a Carpatilor Orientali va fi mai rece decat in mod obisnuit la inceputul lunii aprilie, cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse va ploua. In nordul Carpatilor Orientali, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare.
In Carpatii Meridonali si de Curbura, innorarile vor fi temporare si pe arii restranse se vor semnala averse si descarcari electrice. Vantul va avea intensificari mai ales in cursul zilei.
La Brasov, dupa o noapte si o dimineata senina, sambata spre seara, sansele de ploaie (70-80%) se vor materializa. Vantul, moderat va bate din directia nord; temperatura nu va depasi 10 – 11 grade Celsius, iar presiunea atmosferica, in crestere se va stabiliza in jurul a 1012 mb.

Duminica, in tara, vremea se va raci, mai ales in regiunile extracarpatice. Cerul va prezenta innorari si indeosebi dupa-amiaza si noaptea va ploua pe arii extinse in sudul si sud-estul teritoriului, unde izolat cantitatile de apa vor fi insemnate. In restul teritoriului, doar izolat va ploua slab.
La munte, iar pe arii restranse, dimineata si noaptea si in Moldova, precipitatiile,  slabe cantitativ, vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari in regiunile sudice si sud-estice si la munte, dar si in extremitatea de vest. Temperaturile maxime vor avea valori de la 6 grade in nordul Moldovei pana la 15 grade in sudul si centrul tarii, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -1 si 7 grade.
Vremea va intra intr-un proces de racire ce se va resimti mai accentuat in masivele sudice. Cerul va avea innorari; in cursul zilei vor fi precipitatii slabe, izolate, sub forma de lapovita si ninsoare. Incepand de seara, aria precipitatiilor se va extinde in Muntii Banatului si Carpatii Meridionali. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona inalta.

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.