Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Vremea se încălzește, dar ploile nu...

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Vremea se încălzește, dar ploile nu vor lipsi

0 144

Vremea va intra într-un proces de încălzire pe durata următoarelor două săptămâni (13 – 26 mai), însă instabilitatea atmosferică rămâne ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu precipitaţii ce îşi vor face apariţia mai ales după 14 – 15 mai în majoritatea zonelor, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), citate de Agerpres.

La munte, temperaturile maxime, în medie, în prima săptămână vor fi de 11 – 13 grade, iar în cea de-a doua de 13 – 15 grade. Media temperaturilor nocturne, în prima jumătate a intervalului, se va situa în jurul a 5 grade, iar a doua parte, în uşoară creştere, va fi de 6 – 7 grade. Averse vor fi în fiecare zi, pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 18 mai.

În Transilvania, valorile termice diurne vor avea uşoare variaţii până în data de 19 mai, iar media acestora va fi de 20 – 22 de grade. În intervalul 19 – 21 mai, temperaturile maxime vor marca o uşoară creştere, până la medii în jurul a 23 de grade.
După data de 21 mai, variaţiile termice vor fi nesemnificative şi, în medie, valorile diurne se vor situa în jur de 22 de grade. Variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, media acestora va fi de 8 – 10 grade, iar valorile mai ridicate se vor înregistra în jurul datei de 21 mai.
Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi pe aproape tot parcursul intervalului. Temporar va ploua, iar cantităţile de apă vor fi mai importante în intervalul 15 – 18 mai.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.