Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Temperaturi maxime de până la 15...

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Temperaturi maxime de până la 15 grade!

0 164

Media maximelor termice prognozate pentru următoarele două săptămâni va ajunge, în anumite intervale, şi la 15 grade Celsius, în timp ce precipitaţiile vor apărea după 1 martie, la nivelul întregii ţări, se arată în prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 25 februarie – 10 martie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie și citată de Agerpres.

La munte, pe parcursul primei săptămâni, media regională a temperaturilor maxime se va încadra între -2 grade şi 3 grade, iar în cea de-a doua săptămână această medie va depăşi norma perioadei, fiind cuprinsă între 2 şi 5 grade.
Media temperaturilor minime va fi permanent sub pragul de îngheţ, cu valori de la -7 la -3 grade, până pe 3 martie. În săptămâna 4 – 10 martie, tendinţa va fi de uşoară creştere, cu medii ale temperaturilor minime între -5 şi -1 grad Celsius.
Se vor semnala precipitaţii în general slabe, mai ales ninsori, în intervalele 26 – 27 februarie şi 1 – 3 martie, dar local şi în unele zile din cea de-a doua săptămână de prognoză.

Ghiocei

În Transilvania, media temperaturilor maxime va creşte de la 3 grade în prima zi, până la 9 – 10 grade, în data de 1 martie.
În următoarea zi se va răci cu aproximativ 4 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel că, în data de 5 martie, media maximelor termice va fi de 13 grade.
În zilele următoare nu vor mai fi variaţii semnificative. Media temperaturilor minime va fi negativă, dar în creştere treptată, de la -11 grade în prima zi până în jurul a zero grade, în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.
Trecător vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ aproape în fiecare zi, dar mai ales începând din 1 martie.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.