Prognoza meteo pentru intervalul ianuarie-aprilie

Prognoza meteo pentru intervalul ianuarie-aprilie

0 81

Meteorologii au schitat deja o prognoza pentru prima parte a anului viitor. In lunile de primavara vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit. Vor fi destul de multe ploi, chiar importante cantitativ, exceptand Moldova, Baraganul si Dobrogea, unde vor avea tendinta de deficit, mai ales in luna mai.
Potrivit meteorologilor, luna ianuarie va fi una cu temperaturi si precipitatii normale, mai ales in Ardeal si in partea de nord a Moldovei. In sudul tarii insa, in cele mai calde zile, s-ar putea depasi 10 grade, la amiaza. In noptile cele mai reci, in depresiunile din nord si centru, vor fi pana la -25 de grade. Va si ninge viscolit, cel mai probabil spre sfarsitul lunii.
Februarie va fi o luna destul de calda. In sudul Romaniei se vor inregistra temperaturi de 15 grade, in timp ce in depresiuni nu sunt excluse minimele de pana la -15 grade. Luna incepe cu vreme de iarna si ninsori mai multe in vest, nord si centru si mai putine in rest.
In luna martie vom avea temperaturi normale in nord si in centru si mai mari decat cele normale in restul tarii. Va ploua insa destul de mult.
In aprilie deja ar trebui sa trecem la tricou, dar si umbrelele vor fi obiecte indispensabile mai ales in Banat, Oltenia si in nordul tarii, unde va ploua mult. Luna mai va fi calda dar cu vreme instabila. Exceptie face zona de sud-est a tarii unde nu va ploua mult.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.