Prognoza meteo pentru aceasta iarna

Prognoza meteo pentru aceasta iarna

0 95

Lunile de iarna vor aduce temperaturi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada a anului, cu tendinta de a depasi valorile normale mai ales in sudul si estul tarii. Mai sunt doar cateva zile pana la inceputul lunii ianuarie moment in care ne vom convinge personal de justetea urmatoarei prognoze.

IANUARIE: Temperaturile medii lunare vor depasi valorile medii climatologice in cea mai mare parte a tarii. Vor alterna intervale calde, cand temperaturile maxime vor fi mai mari de 10 grade C in sudul tarii, cu raciri accentuate in care temperaturile minime pot cobori sub -25 grade C, in depresiunile din nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale. Pe areale restranse din vestul, centrul si nord-estul tarii se pot acumula cantitati mai mari decat in mod obisnuit. Temporar ninsorile vor fi asociate cu intensificari ale vantului mai ales in regiunile extracarpatice. Vor fi conditii de ceata cu depunere de chiciura. Local se va produce polei. Temperaturile medii vor varia intre -7 si 0 grade, mai scazute in Transilvania.

FEBRUARIE: Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale ale acestei luni, exceptand regiunile estice unde se pot inregistra depasiri ale normelor climatologice. In zilele cele mai calde, temperaturile maxime pot depasi 15 grade C in sudul tarii. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub -15 grade C, in depresiunile din centrul si nordul tarii. Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent in vestul, centrul si nordul tarii, iar in rest vor fi in general normale. Temporar vantul va prezenta intensificari cu viteze mai mari in zona de munte. Local se va produce ceata. Temperaturile medii vor varia intre -5 si 2 grade, mai crescute in

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.