Prognoza meteo pe urmatoarele trei luni

Prognoza meteo pe urmatoarele trei luni

0 172

Meteorologii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni ca anul acesta vom avea o vara prelungita.
Regimul termic va ramane placut, fara sa ne asteptam la episoade caniculare ca cele din decursul saptamanile trecute.
La nivelul intregii tari temperaturile se incadreaza intre 25 si 33 de grade Celsius, ceva mai ridicate, 34 – 35, numai in Lunca Dunarii, a precizat meteorologul Viorica Dima.
Iata acuma prognoza pe urmatoarele trei luni:
– Pentru luna august se estimeaza temperaturi ceva mai ridicate decat in mod obisnuit in toate zonele tarii, iar in ceea ce priveste precipitatiile, acestea vor fi normale. August este oricum o luna mai secetoasa decat celelalte luni de vara, este o luna saraca in precipitatii, deci acest normal in aceasta privinta inseamna ploi mai putine, a precizat Viorica Dima.
– Septembrie este o luna in care, in partea de sud-est a tarii, temperaturile vor fi mai mari decat in mod normal, ceea ce inseamna ca vara se va prelungi, inclusiv in zona litoralului, Dobrogea, Baraganul, sudul Moldovei.

Totusi, temperaturile in timpul noptii scad, in luna septembrie ne putem astepta si la temperaturi de sub 0 grade in depresiunile din nordul si centrul tarii, Brasovul aflandu-se intr-o asemenea depresiune.
– In octombrie deja vorbim de temperaturi nocturne de sub minus 5 grade si conditii de bruma, incepand, treptat, de la nord spre sud, de-a lungul lunii. In ceea ce priveste maximele diurne, ne putem astepta si la temperaturi de 25 de grade, mai ales in partea de sud a tarii.

Altceva decat sa ne supunem vremii nu avem ce face, decat doar sa ne pregatim cat mai bine de iarna, incepand cu a doua jumatate a lui septembrie in ce priveste papica, iar din octombie sa adunam de prin paduri vreascuri, caci, se pare, caldura de la CET va fi o problema.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.