Prognoza meteo pana la sfarsitul anului

Prognoza meteo pana la sfarsitul anului

0 101
 
Vremea se va mentine rece pana la finele anului, meteorologii estimand temperaturi preponderent negative. In intervalul 20-25 decembrie sunt prognozate precipitatii mai ales sub forma de ninsoare in toate regiunile, se arata in prognoza intocmita de Administratia Nationala de Meteorologie pentru intervalul 17-30 decembrie 2012, citata de Agerpres.
Totodata, pana pe 30 decembrie, inclusiv, sunt asteptate precipitatii, la inceput sub forma de ninsoare, apoi lapovita si chiar ploaie, in timp ce temperaturile maxime vor ajunge pana la 4 grade, iar minimele vor cobori pana la -16 grade, in zona Moldovei, se arata in prognoza meteo publicata luni.
 
La munte,
Vremea va fi rece, chiar deosebit de rece in perioada 20-24 decembrie, cand maximele termice medii vor fi cuprinse intre -6 si -8 grade. Temperatura aerului se va mentine permanent la valori negative, noaptea. Astfel, valorile medii vor cobori sub pragul de ger in perioada 20-25 decembrie. Vor fi ninsori slabe in primele zile, dar si in perioada 23-30 decembrie.
 
Transilvania
Vremea va fi rece pe durata intregului interval, chiar deosebit de rece in perioada 20-24 decembrie, cand, in medie, temperaturile maxime se vor situa intre -8 si -10 grade. De asemenea, temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger intre 20 si 25 decembrie, cand se asteapta valori in jur de -16 grade. Temporar, va ninge in general slab in primele doua zile, dar si in perioada 22-30 decembrie.
 
Banat
Vremea va fi normala termic in primele doua zile ale intervalului, cu temperaturi maxime medii in jur de 4 grade, dar se va raci in perioada 19-23 decembrie, cand mediile diurne vor cobori sub pragul de inghet pana la -4 grade Celsius. Incepand cu 25 decembrie, vremea se va incalzi, astfel ca maximele termice vor urca pana la o medie de 4 grade Celsius. Temperaturile minime medii vor fi apropiate de zero grade in primele zile dupa care se vor mentine negative pana la sfarsitul intervalului si vor atinge -8 grade intre 22 si 24 decembrie. Temporar, vor fi precipitatii in general slabe cantitativ, mixte in perioada 17-20 decembrie si 26-30 decembrie si mai ales sub forma de ninsoare in restul intervalului.
 
Crisana
Vremea va fi normala termic pana pe 19 decembrie, dupa care se va raci in perioada 20-24 decembrie cand, in medie, temperaturile maxime se vor situa intre -4 si -2 grade Celsius. Incepand din 25 decembrie, vremea se va incalzi, astfel ca maximele termice se vor situa la o medie de 2-3 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar cele mai scazute valori se asteapta in special in perioada 21-25 decembrie cand, in medie, se vor situa intre -6 si -10 grade.
Probabilitatea de precipitatii va fi redusa in prima saptamana. In schimb, in perioada 23-30 decembrie vor fi precipitatii in general slabe, la inceput sub forma de ninsoare, apoi lapovita si posibil chiar ploaie.
 
Maramures
In primele doua zile valorile maxime vor fi, in medie, de 2-3 grade, dupa care vremea se va raci, astfel incat in perioada 19-25 decembrie, temperaturile maxime vor deveni negative pana la valori in medie de -6 grade Celsius. Din 26 decembrie valorile diurne vor creste si se vor situa in jur de zero grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative si se vor situa in jurul pragului de ger -10 grade in perioada 20-24 decembrie. Precipitatiile vor fi predominant sub forma de ninsoare in intervalul 23-30 decembrie, dar si in prima zi.
 
Moldova
Vremea va fi rece pe durata intregului interval, chiar deosebit de rece in perioada 21-24 decembrie, cand, in medie, temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de -10 grade. De asemenea, temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger intre 20 si 26 decembrie, cand se asteapta valori intre -16 si -12 grade. Va ninge in primele doua zile, dar slab cantitativ si in restul intervalului. In ultimele zile vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita.
 
Dobrogea
Vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit in primele doua zile, dar si in intervalul 26-30 decembrie, cand temperaturile maxime medii se vor situa intre 2 si 4 grade. In schimb, in perioada 19-24 decembrie valorile diurne vor fi negative si vor cobori pana in jur de -4 grade Celsius, vremea fiind rece. Temperaturile nocturne vor fi apropiate de zero grade Celsius la inceputul si la sfarsitul intervalului, dar vor cobori pana la -9 grade in perioada 22-24 decembrie.
Temporar, vor fi precipitatii, mai ales sub forma de ploaie in zilele de 17 si 18 decembrie, mixte intre 26 si 30 decembrie si predominant ninsoare in restul intervalului.
 
Muntenia
Vremea se va raci treptat in prima saptamana, astfel ca valorile maxime vor cobori pana la valori medii de -6 grade in perioada 21-24 decembrie. Incepand cu 25 decembrie vremea se va incalzi treptat, iar maximele termice vor urca usor peste zero grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger intre 20 si 25 decembrie, cand se asteapta valori intre -14 si -12 grade. Vor fi precipitatii slabe, mixte in primele doua zile, dar si in perioada 27-30 decembrie si ninsoare in restul intervalului.
 
Oltenia
Vremea va fi normala termic in primele doua zile si in intervalul 26-30 decembrie, dar se va raci intre 20 si 25 decembrie, cand maximele termice vor fi in medie cuprinse intre -4 si -2 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, cele mai scazute valori se asteapta in special in perioada 21-25 decembrie cand, in medie, se vor situa in jur de -10 grade.
Vor fi precipitatii mixte in primele doua zile si spre sfarsitul intervalului, in timp ce in intervalul 22-25 decembrie va ninge slab.
 
Prognoza ANM, valabila pentru perioada 17-30 decembrie 2012, are la baza datele provenite de la Centrul european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) din Reading, Anglia.
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.