Prognoza meteo: Cum va fi vremea in weekend

Prognoza meteo: Cum va fi vremea in weekend

0 97
Vremea se va raci in intervalul urmator, valorile termice apropiindu-se de mediile climatologice ale acestei perioade. Cerul va fi mai mult noros in regiunile sud-estice, unde cu precadere in cursul zilei, vor cadea precipitatii mai ales sub forma de ninsoare in cea mai mare parte a Munteniei, local in Oltenia si Dobrogea, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.
 
 
Sambata,
La munte, desi valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior, vor fi apropiate de mediile climatologice ale acestei perioade a anului.
Cerul va fi temporar noros si cu precadere in cursul zilei va ninge in Carpatii Orientali si estul Carpatilor Meridionali si izolat in restul zonelor montane. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona inalta.
 
In tara, valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior.  In unele regiuni, in prima parte a intervalului vor fi innorari temporare, apoi nebulozitatea se va accentua, iar ninsorile se vor semnala pe arii restranse.
Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, in sudul Banatului, sud-vestul Olteniei si pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 grade in estul Transilvaniei si 4 grade in Oltenia, iar cele minime se vor situa intre -15 si -5 grade, mai ridicate pe litoral, dar si mai scazute in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei, spre -18 grade. Duminica,
In tara, vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei.
Ziua, cerul va fi variabil, cu innorari in jumatatea vestica a teritoriului, iar spre seara si noaptea si in celelalte regiuni. Cu totul izolat va fulgui, iar in a doua parte a intervalului, local in vest se vor semnala precipitatii mixte si vor fi conditii de polei.
Vantul va prezenta unele intensificari la munte si in Banat.
Temperaturile maxime se vor situa intre -8 grade in depresiuni si in nordul Moldovei si 4 grade in Banat, iar cele minime vor fi cuprinse intre -14 si -4 grade, mai ridicate pe litoral si in vestul tarii, dar si mai scazute in depresiuni, spre -17 grade. In zonele joase, pe arii restranse, se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura. La munte, vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor. Cerul va fi variabil, cu innorari, mai accentuate noaptea, in Carpatii Occidentali unde va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona inalta. Temperatura aerului va marca o crestere fata de intervalul precedent la valorile din cursul noptii. Pe vai si in depresiuni, local, se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.