Prognoza INMH pentru primavara 2008

Prognoza INMH pentru primavara 2008

0 74

MARTIE


Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, exceptand sud-estul tarii, unde vor fi mai mari decat in mod obisnuit. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre 6?C si 16?C, iar cele minime intre –5?C si 4?C.


In zilele cele mai calde, temperaturile maxime pot depasi 25?C in sud. In cele mai reci nopti sunt posibile valori care pot sa scada sub –10?C in depresiunile din centru si nord.


Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, iar local pot depasi valorile obisnuite.


In cursul lunii? vor mai fi posibile ninsori. In regiunile nordice si centrale vor fi conditii de bruma si inghet la sol.???

APRILIE


Temperaturile maxime obisnuite ale lunii sunt cuprinse intre 11?C si 21?C, iar cele minime intre –1?C si 9?C.


In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depasi? 25?C in sud. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub –5?C in depresiunile din nordul si centrul tarii.


Cantitatile de precipitatii pot depasi valorile normale local in sudul si in vestul teritoriului, iar in rest se vor incadra in limitele obisnuite.


Trecator, in prima parte a lunii, mai sunt posibile transformari ale ploilor in lapovita in nordul si in centrul tarii si producerea de brume.

MAI


Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale.


Valorile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre 15?C si 25?C, iar temperaturile minime? sunt cuprinse intre 4?C si 14?C.


Cele mai mari valori de temperatura pot depasi 30?C in sudul tarii, iar cele mai scazute valori termice se pot apropia de limita de inghet in zonele depresionare din nordul si centrul tarii.


Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale.


Instabilitatea atmosferica, mai ales din ultima decada, se va manifesta prin averse de ploaie, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, si izolat de grindina.


?


Iza M.??

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.