Prognoza ANM pentru ianuarie, februarie si martie

Prognoza ANM pentru ianuarie, februarie si martie

0 100
Temperaturi peste medie posibile in luna ianuarie. In martie, precipitatiile pot depasi normele climatologice Administratia Nationala de Meteorologie a dat o estimare sezoniera a valorilor termice si a precipitatiilor din primele trei luni ale anului realizata de Centrulu European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Potrivit ANM, estimarile au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, precizeaza ANM.  
 
Ianuarie 2013 
•    Temperatura medie lunara a aerului Temperaturile medii lunare se vor situa in limite apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii unde local vor fi posibile valori termice peste mediile multianuale. Potrivit ANM, media multianuala a lunii ianuarie in Romania (1961-1990) este de -3.1 grade Celsius.  
•    Precipitatii lunare Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul. Potrivit ANM, media multianuala a precipitatiilor inregistrate in luna ianuarie in Romania (1961-1990) este 37.2 l/mp.  
 
Februarie 2013 
•    Temperatura medie lunara a aerului Regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta in general valori apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor, local in sud-estul si sudul tarii fiind posibile temperaturi mai ridicate decat in mod obisnuit. Potrivit ANM, media multianuala a lunii februarie in Romania (1961-1990) este de -1.1 grade Celsius.
•    Precipitatii lunare Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in sud-vestul si nordul tarii acestea se pot situa sub valorile normale. Potrivit ANM, media multianuala a precipitatiilor inregistrate in luna februarie in Romania (1961-1990) este 35.4 l/mp.
 
Martie 2013 
•    Temperatura medie lunara a aerului Temperaturile medii lunare vor prezenta in general valori apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul, exceptand vestul, sud-vestul si nord-vestul tarii, unde local valorile termice pot fi sub cele normale. Potrivit ANM, media multianuala a lunii martie in Romania (1961-1990) este de 3.4 grade Celsius.
•    Precipitatii lunare Cantitatile lunare de precipitatii se pot situa peste normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, doar in sud-estul tarii fiind posibile cantitati apropiate de mediile multianuale. Potrivit ANM, media multianuala a precipitatiilor inregistrate in luna februarie in Romania (1961-1990) este 35.6 l/mp.  
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.