Profosor de chimie acuzat de agresiuni verbale si fizice

Profosor de chimie acuzat de agresiuni verbale si fizice

0 358

Profesorul de chimie de la Colegiul de Stiinte ale Naturii „Emil Racovita” este acuzat ca isi agreseaza verbal si chiar fizic elevii. Parintii spun ca Nicolae Souca i-a terorizat pe liceeni, care se tem sa vorbeasca despre jignirile si umilintele de care au parte. „Daca va arunc pe geam, o sa plutiti, pentru ca sunteti niste parasute” era glumita preferata a dascalului la adresa fetelor

Profesorul de chimie de la Colegiul de Stiinte ale Naturii „Emil Racovita” este acuzat ca isi agreseaza verbal si chiar fizic elevii. Parintii spun ca Nicolae Souca i-a terorizat pe liceeni, care se tem sa vorbeasca despre jignirile si umilintele de care au parte. „Daca va arunc pe geam, o sa plutiti, pentru ca sunteti niste parasute” era glumita preferata a dascalului la adresa fetelor. Conducerea Inspectoratului Scolar se declara foarte surprinsa de acuzatiile la adresa profesorului, care preda de 39 de ani la catedra si are rezultate foarte bune la olimpiade cu elevii pe care ii pregateste.
Consiliul judetean al elevilor s-a adresat presei dupa ce a incercat in zadar sa discute cu conducerea Colegiului „Emil Racovita” acuzatiile care i se aduc profesorului de chimie.colegiu racovita
Elevii se tem sa vorbeasca despre comportamentul profesorului la orele de curs.
Parintii se declara jigniti de limbajul si apucaturile profesorului de chimie, pe care il considera nedemn de un cadru didactic.
Profesorul de chimie nu a fost de gasit la scoala si a comunicat telefonic conducerii institutiei ca nu doreste sa faca declaratii. Si directorii colegiului par sa aiba o jena in acest caz si invoca proceduri legale si lente in ancheta pe care se pregatesc sa o demareze.
Si conducerea Inspectoratului Scolar Judetean promite masuri corespunzatoare, dar invoca vechimea profesorului de chimie si performantele la olimpiade obtinute de elevii pe care acesta ii pregateste.
Profesorul Nicolae Souca preda chimie la colegiul brasovean din 1977.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.