Profitul net al Petrom a scazut la jumatate

Profitul net al Petrom a scazut la jumatate

0 118

Profitul net al Petrom s-a cifrat la 506 milioane lei, in primul trimestru al anului 2009, in scadere cu 48 la suta, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit informatiilor transmise de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Petrom a inregistrat o cifra de afaceri neta in valoare de 3,037 miliarde lei, in primul trimestru al acestui an, in scadere cu 18 la suta fata de cea din primul trimestru al anului 2008.
Investitiile realizate de companie, inclusiv cresterile participatiilor Petrom, au fost de 1,17 miliarde lei in primul trimestru, in scadere cu 43 la suta comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
In anul 2008, Petrom a obtinut un profit de 1,022 miliarde lei, in scadere cu 43 la suta fata de anul 2007. Cifra de afaceri neta a crescut cu 36 la suta si s-a cifrat la 16,75 miliarde lei in 2008, in timp ce investitiile au crescut cu 68 la suta, pana la 6,4 miliarde lei.
„Evolutia nefavorabila a preturilor la titei si situatia economica deteriorata, ce au continuat pe parcursul primului trimestru din 2009, au exercitat presiune asupra rezultatelor Petrom. Cu toate acestea, am beneficiat de influentele favorabile ale strategiei de hedging, dar si ale eforturilor continue de restructurare, ce au contribuit la reducerea efectelor conditiilor actuale dificile de piata. Vom continua programul de investitii, chiar daca la un nivel mai redus fata de 2008. Imprumutul corporativ in valoare de
300 milioane euro, obtinut prin intermediul BERD la sfarsitul lunii martie 2009, ca parte a unui program mai amplu de finantare agreat in 2008, contribuie la consolidarea pozitiei financiare”, a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.
Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie. Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.