Profitorii Revolutiei: azi, Vasile Bran

Profitorii Revolutiei: azi, Vasile Bran

0 151

Una din vestile triste de saptamana trecuta a facut o trimitere scurta la unul din marii politicieni locali. Vasile Bran pre numele sau, megaparlamentarul de altadata al Brasovului, in prezent beneficiar modest de sinecura la sefia Carfil, prin gratia protectorului sau Aristotel Cancescu. In mod normal, simpla pomenire a numelui sau in cazuri dubioase este singura sansa pentru ca lumea sa nu uite definitiv cine este Vasile Bran.


Numele domniei sale, ziceam, a intervenit cu ocazia prezentarii voalate a disparitiei odraslei unuia dintre sefii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov. Se pare ca fatuca in cauza a disparut de vreo doua luni de la domiciliul parintilor, de unde a luat si 30.000 de euro, ca sa nu plece cu mana goala. Se pare ca juna avusese/are o relatie cu fiul lui Vasile Bran, fapt recunoscut de acesta din urma in mai multe convorbiri pe care le-a avut cu ziaristii. Bran senior nu este vinovat, desigur, de preferintele lui fiu-su, dar este pentru amnezia care l-a lovit subit in legatura cu pomenitele discutii telefonice. Omul nu-si mai aminteste si pace ca stat de vorba cu presa si a dat in vileag legatura juniorului cu fata disparuta. Asa ca zilele astea plimba niste hartii de protest pe la ziare si televiziuni.


Daca mai astepta putin, se scutea de doua drumuri. Este posibil ca, in urma unor declaratii intamplate ieri si difuzate de aceleasi medii gazetaresti, Vasile Bran sa se infiinteze iar cu jalba-n protap. De aceasta data, pentru motive ceva mai serioase. Consilierul local democrat Ladislau Hathazi l-a pomenit pe Bran intr-un context mult mai putin onorabil decat acela de parinte al unui fiu sturlubatic. Invocand inechitatea Legii recunostintei, prin care au fost stabilite indemnizatiile cuvenite revolutionarilor pentru faptele de vitejie de la Revolutie, Hathazi l–a dat pe Bran drept exemplu de incasator nemeritat al gratificatiilor cuvenit doar ranitilor si urmasilor celor impuscati


Hait! Va sa zica Bran a facut si Revolutia si ea si bani pentru ea. Iata ca portretul de profitor al versatului politician se contureaza inca din 89. Asta daca n-o sa apara maine-poimaine vreo noua dezvaluire despre trecutul comunist al lui Vasilica, cand nici nu visa el c-o sa mucegaiasca trei mandate in Parlamentul Romaniei.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.