Profilul viitorilor nostri europarlamentari

Profilul viitorilor nostri europarlamentari

0 171

In cele ce urmeaza voi incerca sa va prezint profilul candidatilor la europarlamentare, multi propusi dar doar 33 alesi ca urmare a scrutinului.
Minunile care spera la biletul de Bruxelles au varste intre29 si 66 de ani. Ele sunt de profesii diverse, de la juristi la economisti, cu cativa medici si profesori printre ei, recunoscand mai pe fata, mai pe dos, ca sunt cu sau fara experienta politica.
Dintre acestia se vor alege cei 33 de europarlamentari care vor reprezenta Romania in Legislativul de la Bruxelles.
Daca luam in considerare locurile eligibile ale fiecarui partid, constatam ca democrat-liberalii detin doua recorduri: il prezinta pe cel mai tanar candidat si posibil viitor europarlamentar, pe Alexandru Nazare, de 29 de ani, dar si pe cel mai in varsta candidat,Theodor Stolojan, de 66 de ani.
In schimb, liberalii promoveazã tinerii, lista lor avand o medie de varsta de 42 de ani si, de asemenea, promoveaza si femeile – din 6 locuri eligibile, doar pe doua sunt candidati barbati.
Profesiile viitorilor europarlamentari romani sunt diverse: cei mai mulþi sunt juristi, dar gasim printre ei si ingineri, absolventi de stiinte politice, politologi si economisti. Apare insa si un episcop, deci reprezentant al lui Dumnezeu pe pamant, ceea ce poate naste cel putin doua intrebari: ori omul a avut o viziune in care Doamne-Doamne il trimite sa candideze spre binele si prosperitatea si etc., ori al luat el, cu de la sine putere, aceasta hotarare, muscand probabil din marul pacatului, fapta in urma careia Doamne-Doamne ori il va judeca in stare de libertate, ori isi va trimite armata de ingerasi, in frunte cu procuroarea cu coasa, sa-l salte.
Pe lunga lista mai apare un matematician, un jurnalist si o fosta interpreta de muzica usoara.
Cei mai multi dintre ei au o experienta politica solida, dupa cum afirma ei si cu cei interesati, dar sunt cativa care nu au mai avut de-a face cu politica pana acuma Acestia din urma au sanse sa faca treaba buna acolo, daca ajung la Bruxelles cu trenul cinstei, clasa ratiunii.
In total, noua partide si-au inscris peste 300 de candidati in cursa pentru Parlamentul European, insa numai 33 vor ajunge acolo.
Se pare ca mare este aceasta gradina zoologico-politica, avand in schimb putini ingrijitori destoinici la putine animale de rasa.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.